Motivele pentru care sunt necesare serviciile de reparatii chiller

Motivele pentru care sunt necesare serviciile de reparatii chiller

reparatii chiller

Chillerele sunt echipamente care au ca functie principala eliminarea caldurii dintr-un spatiu. Aceasta este extrasa dintr-un mediu si eliberata in altul. In cazul activitatilor care implica mentinerea unei temperaturi ambientale la un nivel foarte precis, chillerele sunt esentiale. 

Pe langa racirea unor spatii, chillerele au si capacitatea de a dezumidifica aerul din incaperi. Pentru ca aparatele sa poata sa asigure aceste functii in conditii optime, este important ca ele sa fie in stare buna de functionare. La fel ca in cazul altor dispozitive similare, si la nivelul acestor echipamente pot aparea defectiuni.

In aceste situatii, este nevoie de servicii de reparatii chiller. Afla din acest articol care sunt cele mai comune motive pentru defectarea racitoarelor si ce poti face pentru a te asigura ca ele functioneaza eficient, pentru cat mai mult timp! 

De ce sunt necesare serviciile de reparatii chiller

Expertii in oferirea de servicii de reparatii chiller au identificat trei cauze majore ale defectarii acestor sisteme. Gravitatea consecintelor care apar ca urmare a manifestarii acestor cauze difera. Iata care sunt principalele motive pentru care chillerele au nevoie de interventia specialistilor in repararea lor!

Probleme ale conexiunilor electrice – pentru a putea oferi randamentul dorit, chillerele au nevoie de acces la curent electric. De altfel, ele consuma o cantitate importanta de electricitate, ceea ce expune conexiunile electrice la un efort foarte intens. Cablurile pot sa se defecteze din cauza diverselor socuri mecanice sau a oxidarii aparute in urma suprasolicitarii. 

Uleiul din compresor devine insuficient sau ineficient – compresorul este foarte important pentru asigurarea capacitatii chillerului de a-si indeplini functiile. Uleiul de proasta calitate va scadea eficienta compresorului si, implicit, si pe a chillerului. De asemenea, pierderile de ulei pot avea aceleasi consecinte. Netratata, problema poate cauza defectiuni grave ale intregului mecanism.

Bateriile de racire sau incalzire nu mai functioneaza – aceste elemente pot ajunge sa se defecteze din cauza acumularii impuritatilor pe suprafata lor. Drept urmare, traseul termic de incalzire sau de racire nu mai poate fi finalizat in conditii optime. Problema este una foarte comuna, iar consecintele ei pot fi grave. Este important sa se intervina rapid cu masuri de reparatii chiller in situatia in care apar aceste defectiuni pentru ca echipamentele sa nu se defecteze complet.

De ce altceva trebuie sa te asiguri

Daca utilizezi chillere in cadrul afacerii tale, reparatiile atunci cand acestea se defecteaza nu sunt suficiente. Precautia joaca un rol esential atunci cand vrei sa eviti aparitia unor probleme grave, care pot sa conduca inclusiv la defectarea definitiva a unui chiller. Tocmai de aceea, o decizie inspirata ar fi aceea de a colabora cu o firma de profesionisti care sa iti ofere si servicii de:

  • monitorizare a chillerelor;
  • mentenanta periodica;
  • optimizari si imbunatatiri permanente.

Acest tip de masuri te vor ajuta sa eviti aparitia situatiilor neplacute si sa ai parte de chillere care sa functioneze corect si eficient in regim continuu, fara intreruperi care sa iti afecteze productia sau activitatea de zi cu zi. Acceseaza ServiceFrigOnline.ro si intra in contact cu o firma profesionista care poate sa iti asigure atat servicii de reparatii chiller, cat si servicii complete de intretinere a aparaturii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 1 =