Beneficiile pe care le ofera un audit energetic industrial afaceristilor romani

Beneficiile pe care le ofera un audit energetic industrial afaceristilor romani

Elsaco - Audit energetic industrial (2)

Gestionarea eficienta a resurselor pe care o afacere le are la dispozitie este foarte importanta in vederea obtinerii unor rezultate economice bune. Altfel spus, pentru ca profiturile firmei tale sa fie la nivel cat mai ridicat, trebuie sa te asiguri ca resursele sunt gestionate eficient. In acest sens, un audit energetic industrial poate fi foarte util. Un asemenea proces implica si alte beneficii. Iata care sunt toate avantajele pe care le ofera!

Cum iti ajuta afacerea un audit energetic industrial

Chiar daca pentru multi antreprenori poate sa para doar o alta formalitate de ordin birocratic, auditul energetic industrial ofera o multime de beneficii. In timp, masurile care vor rezulta in urma desfasurarii auditului pot sa genereze cresteri semnificative ale profiturilor. Iata care sunt cele mai importante avantaje pe care le propune acest tip de audit! 

O obligatie respectata – legea 121 din 2014 defineste obligativitatea efectuarii unui audit energetic pe care fiecare o are operator economic, firma si companie care consuma in fiecare an o cantitate de energie de cel putin 1.000 de tone echivalent petrol pe an. In acest sens, exista companii specializate care efectueaza auditul in doua etape. Prima etapa, presupune analizarea statisticilor de consum din precedentii trei ani calendaristici, iar a doua vizeaza deplasarea la sediul firmei in cauza. Se urmareste identificarea surselor de consum excesiv de energie si a metodelor de imbunatatire a acestui consum. Asadar, prin efectuarea auditului, orice afacere se asigura ca respecta rigorile impuse prin lege. 

Cheltuieli mai mici – pe termen scurt, implementarea unor masuri de eficientizare a consumului de energie va provoca o scadere a cheltuielilor unei afaceri. In conditiile in care costurile implicate de utilizarea gazelor si a curentului electric sunt tot mai mari, fiecare economie in acest sens este una care se va simti imediat in bugetul afacerii. 

Un viitor mai profitabil – profitul oricarei filme este influentat de incasarile inregistrate si de cheltuielile efectuate. Scaderea cheltuielilor cu energia va determina o imbunatatire clara a sanselor de profit. Un audit energetic poate sa produca atat scaderi ale cheltuielilor cu energia, cat si o imbunatatire a conditiilor oferite angajatilor si clientilor. Acest lucru este posibil prin intermediul ajustarii sedului, in asa fel incat confortul termic sa fie unul mai ridicat. Cresc, astfel, si sansele unei profitabilitati mai ridicate si ale unor incasari mai mari. 

Un mediu mai sanatos – pentru orice firma, sustenabilitatea activitatii sale trebuie sa reprezinte un obiectiv. Protejarea mediului inconjurator este echivalenta si cu protejarea potentialelor resurse pe care forma poate sa le gestioneze pe parcursul desfasurarii activitatii sale. In plus, cu ajutorul unui audit energetic industrial, afacerile se pot mandri cu masurile pro-mediu pe care le iau. Imaginea firmei poate fi imbunatatita in mod semnificativ. Pe termen lung, acest lucru se va traduce printr-o atractivitate mai mare in randul clientilor. 

Intra pe Elsaco.com si descopera cum poate beneficia si firma ta de un audit energetic industrial desfasurat de o companie specializata in astfel de servicii. Este esential sa colaborezi cu o firma autorizata ANRE si cu experienta deosebita pe piata din Romania. Doar o echipa de experti bine pregatiti te vor putea ajuta sa identifici cele mai profitabile solutii pentru afacerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 14 =