Lucruri inedite pe care le poti face cu unt

Lucruri inedite pe care le poti face cu unt

Untul este un aliment care se gaseste in orice bucatarie. In afara de gastronomie, untul se poate utiliza si in alte lucruri. Sigur nu stiai ca acest aliment delicios are atatea intrebuintari.

Cu ajutorul untului poti lustrui metale sau piele. Poti reda luciul obiectelor din casa doar punand  putin unt pe o carpa din bumbac. De asemenea poti scapa de lipiciul de pe maini. Atunci cand ne lipim degetele cu lipici putem sa le desfacem foarte simplu cu ajutorul lipiciului. Trebuie doar sa te ungi cu putin unt inainte de a lipi ceva.

Untul te scapa si de mucegaiul de pe alimente. Cand tai branza unge-o cu putin unt pentru a preveni mucegairea. In acest fel, branza se va pastra mai mult timp. La fel se intampla si cu ceapa. Diferenta este insa ca trebuie sa o acoperi cu o folie de aluminiu.

Cu ajutorul untului poti scapa de petele de cerneala. Petele de cerneala varsate pe obiectele din plastic, le poti curata daca le freci cu putin unt, iar apoi le lasi la soare timp de doua zile. Petele vor disparea in timpul in care obiectele vor sta la soare.

Petele de apa de pe mobila pot fi indepartate cu ajutorul untului. Acopera zonele afectate cu unt si lasa-l sa actioneze peste noapte. Ziua urmatoare sterge mobila cu o carpa de bumbac si vei vedea ca petele dispar.

unt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + seventeen =