Beneficiile usturoiului verde

Beneficiile usturoiului verde

 

 

Usturoiul este recunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sanatatea organismului nostru. Este un aliment minune recomandat a fi consumat zilnic.

Usturoiul verde este reocomandat in tratarea a peste 60 de afectiuni. Este considerat planta medicinala si este foarte folosit si in gastronomie. Usturoiul verde contine vitaminele A, B1, B2 si C, aminoacizi, calciu, fosfor, potasiu si foarte multe substante anticancerigene.

Usturoiul verde este mai bun la gust decat cel uscat. Este mai suculet si mai fraged si este perfect pentru a fi folosit in salate sau mancaruri reci. Contine fitohormoni, acestia fiind extrem de importanti pentru sanatatea organismului uman. Fitohormonii sunt substante cu o structura chimica asemanatoare cu cea a hormonilor si actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si glande, contribuind la detoxifiere.

Aceasta planta contine si alicina, un antibiotic natural esential in lupta impotriva cancerului. Studii recente demonstreaza ca salata din frunze de usturoi verde poate preveni apritia anumitor forme de cancer.

Este indicata o cura de usturoi verde si pentru persoanele care sunt predispuse la bolile cardiovaculare. Vor diminua colesterolul, isi vor curata sangele si isi vor regla tensiunea arteriala. Usturoiul verde nu poate fi consumat in exces de catre persoanele hipotensive pentru ca scade tensiunea.

usturoi verde

One Reply to “Beneficiile usturoiului verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 − 1 =