Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre ventilatia cu recuperare de caldura

Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre ventilatia cu recuperare de caldura

Daca iti doresti sa respiri un aer curat atunci cand esti in casa si sa te bucuri de un confort termic sporit, una dintre cele mai bune solutii pe care le ai la indemana este sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura. Acesta este eficient atat in casele de locuit, cat si in cladirile de business si spatiile industriale, putand sa contribuie la economie de energie, confort si un mediu cat se poate de sanatos.

Pe piata exista mai multe sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, impartite in doua mari categorii: sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizata sau sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizata. Fiecare dintre acestea vine cu propriile argumente pentru instalare:

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizata. 

Sunt compuse din ventilatoare individuale, de dimensiuni reduse, care sunt instalate in peretii caselor. Acestea sunt dotate cu un motoras electric si cu un recuperator de caldura si reusesc sa recupereze o buna parte din temperatura de interior, aducand aer curat de afara. Avantajele lor sunt numeroase: sunt usor de instalat, consuma foarte putina energie pentru a functiona, nu au nevoie de spatiu suplimentar pentru a fi instalate si sunt eficiente. Acestea elimina aerul murdar din incapere si aduc mereu aer proaspat fara polen, praf, poluare si alergeni.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizata

Sunt mult mai complexe decat cele descentralizate si sunt intalnite, cel mai adesea, in cladirile industriale sau de birouri. Acestea au dimensiuni mari si au nevoie de foarte mult spatiu pentru a putea fi eficiente. Un sistem centralizat va avea nevoie de trasee tubulare prin pereti pentru a putea asigura aerisirea fiecarei incaperi in parte si va avea nevoie de o camera tehnica. Un astfel de sistem se poate dovedi foarte util atunci cand este instalat inca din faza de constructie a cladirii. Pentru cladirile deja construite insa, poate fi foarte costisitor si greu de instalat.

Avantajele ventilatiei cu recuperare de caldura

Ventilatia cu recuperare de caldura este din ce in ce mai populara deoarece reuseste sa genereze o multime de avantaje:

  • Iti permite sa respiri un aer foarte curat;
  • Elimina riscul de aparitie a umezelii si a mucegaiului;
  • Reduce riscul de imbolnavire cu boli mai mult sau mai putin grave;
  • Asigura o temperatura optima in incaperi de-a lungul intregului an. Practic, un sistem de ventilatie poate sa fie util atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.

Daca iti doresti sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura de cea mai buna calitate, cei de la Altecovent  au cateva optiuni foarte atractive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + seventeen =