Cum sa iti ingrijesti corect parul?

Cum sa iti ingrijesti corect parul?

Chiar daca in ultimele luni toata lumea a fost nevoita sa stea in casa, asta nu inseamna ca ingrijirea nu este importanta. Daca ideea de a merge intr-un salon Bucuresti te inspaimanta din cauza virusurilor, ceea ce poti face este sa iti ingrijesti parul acasa. Iata cateva sfaturi care te ajuta sa faci asta:

  1. Foloseste un sampon si un balsam de buna calitate, care iti pot curata firul de par si il pot hidrata asa cum trebuie. Ambele trebuie sa fie aplicate corect: samponul se aplica dupa ce parul a fost udat cu apa calduta sau rece si se maseaza usor pe scalp, in timp ce balsamul trebuie sa fie intins pe toata lungimea parului, incepand de la radacina.
  2. Foloseste un serum si diverser alte solutii de hidratare. Pe langa sampon si balsam poti sa folosesti un serum de 2, 3 ori pe saptamana. De asemenea, poti folosi ulei de argan sau de masline pentru hidratare.
  3. Incearca sa eviti folosirea feonului si a placii de par. Caldura poate deteriora firul de par in timp. Totusi, daca te speli pe par seara este bine sa folosesti un feon, deoarece daca dormi cu parul ud acesta poate sa devina fragil;
  4. Nu uita de piaptan. Pieptanarea parului ajuta distribuirea uleiurilor naturale dinspre scalp catre varfuri. Este suficient sa iti treci piaptanul prin par de 10-15 ori, eventual folosind putin balsam sau ulei de argan. Parul nu trebuie sa se piaptane niciodata atunci cand este ud, deoarece este un risc mare ca acesta sa fie rupt.
  5. Ocazional tunde-ti firele de par. Chiar daca iti place sa ai o podoaba capilara lunga, este important sa tunzi firele, deoarece au tendinta sa se despice. Cel mai bine este sa mergi la un salon profesionist, insa cu putin curaj o poti face si in regim propriu, in propria casa.

Parul este o adevarata carte de vizita si iti poate schimba intreaga imagine. Tocmai din acest motiv, este bine sa ii acorzi toata atentia si sa il ingrijesti corect, pentru a te bucura din plin de avantajele estetice pe care ti le ofera.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 5 =