Cum alegi concentratia de nicotina din e-lichid

Cum alegi concentratia de nicotina din e-lichid

Tigarile electronice sunt astazi device-uri populare, care ajuta multe persoane sa se relaxeze, sa renunte la fumatul traditional sau sa socializeze. Cu atatea variante pe piata, pentru incepatorii in vaping alegerea e-lichidului potrivit poate fi insa dificila, mai ales in ce priveste concentratia de nicotina. Desi fumatorii de tigari obisnuite rareori stiu nivelul de nicotina din tigarile pe care le consuma, cand vine vorba de vaping concentratia acestei substante este foarte importanta. Aceasta are efect asupra nevoii de a fuma, placerii, gustului si experientei generale. Descopera in continuare ce optiuni ai in alegerea concentratiei de nicotina din e-lichid, pentru a-l  alege pe cel potrivit pentru tine.

Ce este nicotina?

Nicotina este un compus chimic prezent in multe plante, insa doar in tutun se gaseste intr-o cantitate destul de mare pentru a fi exploatat. Multi fumatori cred ca nicotina este singurul element din tigari care are efecte negative, dar adevarul este ca tigarile contin multe substante cu potential daunator pentru sanatate. Despre nicotina se stie ca mareste ritmul cardiac si consumul de oxigen al muschiului inimii, dar si ca provoaca o stare de euforie si alerta. Totusi, spre deosebire de tigarile adevarate, nicotina din tigarile electronice nu este insotita de gudron si alte substante foarte periculoase si se absoarbe in corp intr-o cantitate mai mica.

Nivelul de nicotina din e-lichide

Pentru fumatorii clasici, concentratia exacta de nicotina din tigari este o necunoscuta, pentru ca diferitii producatori nu folosesc aceeasi cantitate. Vaperii au avantajul de a sti exact ce concentratie are lichidul pe care il inhaleaza sub forma de vapori, insa dureaza ceva timp pana cand fumatorii care trec de la tigarile clasice la cele electronice gasesc concentratia potrivita. 

Pentru a facilita dozajul nicotinei in e-lichide, industria de profil a stabilit un standard exprimat prin raportul dintre cantitatea de nicotina si volumul de lichid. Astfel, pe recipientele cu lichid vei gasi de obicei concentratii de 0 mg/ml, 3 mg/ml, 6 mg/ml, 12 mg/ml si 18 mg/ml, desi exista si e-lichide cu concentratii de pana la 36 mg. Valorile sunt uneori exprimate si in procente, acestea fiind obtinute prin impartirea cifrei care exprima cantitatea la 10. Astfel, 1,2% nicotina inseamna 12 mg/ml.

Cum alegi concentratia de nicotina din e-lichid potrivita pentru tine 

Gustul si senzatia pe care ti-o lasa 

Lichidul cu nicotina in cantitate mare iti poate lasa un gust pregnant si o senzatie puternica pe gat. Unii vaperi prefera e-lichide cu mai putina nicotina, pentru o senzatie mai soft si pentru a simti mai bine aromele.

Tipul de utilizare 

O persoana care vapeaza rar sau in sesiuni scurte prefera deseori o concentratie mai mare de nicotina. In schimb, cei care folosesc rar tigara electronica pot simti ca o concentratie mare de nicotina le face rau. 

Raportul fata de tigarile clasice

Pentru multi vaperi care au fost fumatori este important sa gaseasca nivelul de nicotina similar celui din tigarile pe care le fumau. Astfel, cei care fumau mult vor cauta un continut mare de nicotina. Desi gasirea lichidului cu concentratia potrivita de nicotina se face in special prin incercare, exista anumite echivalente intre nivelul de nicotina din e-lichid si experienta fumatului:

  • Concentratia de 0 mg/ml este potrivita pentru cei care cauta doar placerea obiceiului si aromele.
  • 3 mg/ml este pentru cei care fumau mai putin de 10 tigari pe zi sau pentru cei care vor sa se lase.
  • 6 mg/ml este ideala pentru cei care fumau tigari light sau cei care fumau putin spre moderat.
  • 12 mg/ml este concentratia potrivita pentru cei care fumau mult sau preferau tigarile fara filtru.

Nivelul de nicotina din lichidul tigarii electronice iti poate influenta experienta vapingului, de aceea este indicat sa alegi un e-lichid cu o concentratie potrivita pentru preferintele proprii, dar si pentru tipul de utilizare si experienta ta de fumator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =