Lucruri esentiale de stiut despre gresie si faianta

Lucruri esentiale de stiut despre gresie si faianta

Spatiu, spatiu si iar…spatiu. Faptul ca avem o incapere mai mica este o problema pentru multi dintre noi. Baia este locul in care ne relaxam foarte mult nu-i asa? Deci…cum o amenajam? In asa fel incat sa para cat mai mare si sa fie cat mai linistitoare.
Baia este indispensabila in orice casa. Pe langa rol de relaxare, igiena este cea mai importanta. Deci, nu ne putem lipsi de o baie frumos amenajata in niciun caz.
Baia este o oglinda a personalitatii noastre, de aceea trebuie sa o pastram impecabila, sa fie mereu curata, sa o facem in asa fel incat sa para unica si bineinteles sa ne reprezinte.
Gresia si faianta sunt cele care dau aspect de spatiu si a caror culori te linistesc sau dimpotriva…daca nu alegi ce trebuie spatiul va parea mult mai mic si va va obosi foarte tare.
Faptul ca baia noastra este una mica nu ar trebui sa ne impiedice sa gasim idei sa o amenajam frumos, ci din contra ar trebui sa cautam cat mai multe ponturi pentru ca incaperea sa arate cat mai bine.
Va vom prezenta cateva idei pentru o baie frumos amenajata in care gresia si faianta vor fi punctele forte.
Cand alegem faianta pentru bai mici optiunile de aranjare sunt limitate si de multe ori nu o putem placa la fel cum este ea aranjata in poza sau in sugestia de prezentare.
Dar daca tinem cont de cateva aspecte privind gresia si faianta, intr-o baie mica, vom reusi sa ne iasa asa cum ne propunem.
Este indicat sa se foloseasca maxim doua culori si cateva decoratiuni pentru o baie mica.
Braurile de faianta le putem folosi doar daca sunt placate vertical si in acest caz trebuie sa renuntam la decoratiuni.
Cand placam faianta o putem face si vertical dar si orizontal insa este importamt ca nuanta mai inchisa sa fie placata jos.
Baile mici nu pot fi amenajate cu placi de faianta mari. Este recomandat ca placile sa aiba dimensiunile de maxim 40 cu 20 de cm.
Este bine sa nu folositi culori stridente si in nici un caz foarte inchise. Puteti sa folositi de exemplu, in loc de o faianta neagra, un model de faianta gri, in loc de faianta galbena, un model e faianta crem, iar in loc de faianta albastra, un model de faianta bleu.
Daca vrei ca baia ta sa fie una moderna, cel mai bun sfat este sa apelezi la gresie si faianta de cea mai buna calitate, cu un design interesant, placut ochiului dar care bineinteles sa fie usor de intretinut si de curatat.
Culorile pe care le vei alege vor arata abilitatea ta creativa de a transforma atmosfera si mediul ambiental din baie intr-unul extrem de surprinzator si fascinant, atat pentru tine, cat si pentru oaspetii care au venit in locuinta ta. Tocmai de aceea imaginatia ta nu ar trebui sa aiba limite, iar modelele pe care le alegi trebuie sa starneasca ceva inedit in oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 5 =