Vrei incalzire prin pardoseala? Iata ce trebuie sa stii!

Vrei incalzire prin pardoseala? Iata ce trebuie sa stii!

Tehnologia a ajuns la un punct foarte avansat. Asa a aparut si incalzirea in pardoseala. Cu siguranta sunt multe persoane care nu stiu exact in ce consta, asa ca ne-am gandit sa va explicam cum sta treaba.
Acest tip de incalzire era foarte des utilizat in Roma Antica, iar usor usor a inceput sa fie foarte cautat si la noi.
Diferenta este ca in trecut acest sistem de incalzire folosea pietrele incinse a caror caldura se degaja in intreaga incapere, iar in prezent sunt folosite atat sisteme electrice, cat si sisteme pe baza de tevi prin care circula diverse fluide fierbinti.
Initial a fost implementat in tarile nordice, spre exemplu Norvegia, Suedia si Danemarca, mai ales pentru ca acolo umiditatea este foarte mare si acest lucru afecteaza spatiile intr-o mare masura. La noi, incalzirea prin pardoseala a fost utilizata din ce in ce mai mult incepand acum 10 ani.
Eliminarea caloriferelor din apartamente si inlocuirea acestora cu un sistem de incalzire prin pardoseala este o solutie recomandata celor care doresc sa schimbe imaginea camerei clasice. In plus, nu veti mai fi incomodati de calorifer si veti beneficia de un spatiu liber pe care il puteti folosi mai judicios. Incalzirea prin pardoseala este o metoda destul de frecvent utilizata pentru incalzirea intr-un mod modern al locuintei.
Cei mai multi dintre cei care au ales acest sistem de incalzire locuiesc la casa, dar poate fi utilizat si de cei care locuiesc in apartamente de bloc.
Bineinteles ca si acest sistem are avantajele si dezavantajele lui.
Sunt cateva intrebari la care cu siguranta nu are cine sa va raspunda.
Presupun ca v-ati intrebat deseori daca nu ii afecteaza pe cei care locuiesc sub dumneavoastra, in cazul in care locuiti la bloc. Ei bine, nu. Cei ce locuiesc sub voi nu vor simti caldura, decat intr-o foarte mica masura si asta in cazul in care temperatura pe care o folositi voi este una foarte ridicata.
Indiferent de modul de functionare, cu apa sau electric, este bine sa retineti ca sistemul functioneaza independent in fiecare incapere in care este montat dar pot exista si exceptii de la regula.
Avantajul cel mai mare al incalzirii cu acest sistem este acela ca se distribuie caldura prin pardoseala, asadar lipsa radiatoarelor va duce catre o amenajare mai usor de gestionat mai ales din punct de vedere al pozitionarii mobilierului.
Caldura degajata in acest mod, se distribuie mult mai bine prin incapere, acest lucru ducand la o incalzire uniforma care sporeste confortul.
Senzatia de pardoseala calda este una extrem de placuta, acesta fiind un avantaj extrem de benefic.
Sa nu uitam ca exista si unele dezavantaje, ca orice alt sistem.
Unul dintre dezavantaje este acela ca praful se poate ridica mai repede fata de incalzirea cu celelalte sisteme.
Trebuie sa fim atenti si la amenajarea mobilierului. Atunci cand avem un sistem de incalzire in pardoseala mobila nu poate fi asezata oriunde, asta pentru nu a se pierde din eficienta sistemului.
De asemenea, mobilierul trebuie sa aiba picioare pentru a nu intra in contact direct cu pardoseala in special in zona in care este pozitionat sistemul de incalzire. In acele zone nu este indicat sa se amplaseze covoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 12 =