Jamie Oliver dezvaluie secretele din spatele produselor McDonald’s

Jamie Oliver dezvaluie secretele din spatele produselor McDonald’s

mcdonalds

Suntem o generatie mereu pe fuga, cu totii stim asta si facem constient toate actiunile robotizate cu care singuri ne sabotam sanatatea. Nu avem timp sa mancam ceva sanatos, preferam minuturile si mancarurile cancerigene pe principiul ca ne sunt servite rapid, deci economisim timp cam cat sa dam un scroll pe ecranul telefonului in timp ce inghitim intr-un ritm galopant ce a mai ramas din pachetelele de fast-food-uri.

Blamand lipsa timpului din rutina noastra zilnica, uitam deseori si sa mancam, neglijandu-ne astfel nevoile corpului nostru, implicit sanatatea. Abia atunci cand ne amintim ca deja se insereaza si noi nu am mancat nimic altceva decat covrigul rece din statia de metro la primele ore ale zilei, tragem o fuga rapida la cel mai apropiat “Mec” si comandam instant ceva la pachet, caci deja stim meniul pe de rost, doar am facut atat de multe opriri aici in drumul nostru casa, mai ales pe la “McDrive”.

Multe figuri publice ne atrag atentia asupra preparatelor nesanatoase pe care reclamele televizate ne indeamna sa le adaugam in regimul nostru alimentar zilnic. Intelegem pericolele la care ne expunem, insa continuam sa ingeram alimente toxice pentru organismul nostru. E mai simplu, mai rapid, mai ieftin, deci mai convenabil, insa aceste practici pot fi fatale pe termen lung. Asta incearca sa explice si celebrul bucatar, Jamie Oliver, care in dish-urile sale incearca sa puna cat mai multa culoare, deci alimente proaspete, care sa incante ochiul, care sa si fie benefice pentru organism, asa incat corpului nostru sa i se asigure necesarul zilnic de substante nutritive.

In demersurile sale de a demitiza savoarea irezistibila a preparatelor de la McDonald’s, cea mai mare retea de magazine de tip fast-food din lume, Jamie Oliver a intentat un proces prin care acuza compania de practici nesanatoase in tehnicile de procesare a mancarii servite clientilor. Carnea folosita in prepararea burgerilor, spre exemplu, dar si la celelalte preparate ce poarta marca McDonald’s, este rezultatul prelucrarii carnii de vita, care mai apoi este spalata in hidroxid de amoniu.

Astfel, consumatorii americani de produse McDonald’s sunt inselati zilnic prin folosirea hidroxidului de amoniu, care este demonstrat a fi toxic pentru organism. Adaugand la acest fapt si multiplele adaosuri de culoare in produsele lor, reprezentantii companiei cu buna seama isi imbolnavesc clientii, lucrand totusi sub egida legii, in conditiile in care in Statele Unite ale Americii hidroxidul de amoniu este aprobat de Ministerul Agriculturii, fara insa a informa clientii de riscurile la care se expun cu fiecare comanda la Mc.

Eforturile lui Jamie Oliver de a constientiza publicul larg consumator de produse de la McDonald’s a fost incununat cu succes, caci bucatarul a castigat procesul intentat impotriva deja amintitei companii de mancaruri fast-food. Ramane de vazut acum in cazul fiecarei persoane in parte daca alege sa continue sa se otraveasca, sau se trezeste, constientizeaza pretul propriei sanatati si incepe de azi sa-si schimbe mentalitatea si maniera de abordare a meselor zilnice. Voi ce parere aveti ? Ce alegeti ? Taiati drumurile la Mc din lista opririlor zilnice inainte de reintoarcerea acasa, dupa o zi obositoare la birou ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fourteen =