Intrebari de adresat personalului inainte de amanetarea masinii

Intrebari de adresat personalului inainte de amanetarea masinii

Este esential sa pregatesti un set de intrebari pe care sa le adresezi personalului inainte de amanetarea masinii. In felul acesta, eviti situatiile neplacute cauzate de faptul ca nu te-ai informat suficient de bine.

Internetul este intr-adevar, unul dintre cele mai importante mijloace de informare, insa comunicarea directa cu persoana cu care urmeaza sa colaborezi este mult mai importanta! Mai mult decat atat, fiecare amanet auto este unic, percepe propriile comisioane si functioneaza pe baza propriilor reguli. Prima vizita la amanetul auto trebuie sa inceapa cu o intrebare esentiala adresata angajatului : “Cum va decurge intreg procesul?”.

Totodata, ai nevoie de multe alte informatii pentru a intelege cum se desfasoara intreg parcursul de amanetare, astfel incat sa iei cea mai buna decizie. Nu uita ca personalul unui amanet auto trebuie sa iti comunice in mod transparent toate informatiile de care ai nevoie. In caz contrar, daca angajatul nu acorda atentie clientului sau daca incearca sa ascunda anumite raspunsuri, atunci este cazul sa iei in calcul o alta casa de amanet. Cu riscul de a parea agasant, este mult mai bine sa fii informat inca de la inceput decat sa descoperi ulterior informatii din recenziile de pe internet si sa realizezi ca puteai face o alegere mult mai inspirata.

Acum ca am stabilit cateva reguli generale, iata setul de intrebari pe care trebuie sa le adresezi angajatilor de la amanetul auto cu care urmeaza sa colaborezi:

  1. Care este dobanda perceputa?

Dobanda este diferita in functie de fiecare amanet. Practic, aceasta reprezinta castigul firmei. Unele percep dobanzi colosale in timp ce altele au o rata de dobanda extrem de avantajoasa. Este esential sa adresezi aceasta intrebare pentru a evita o posibila situatie in care esti constrans sa platesti mai mult decat ti-ai permite.

  1. Trebuie sa platesc alte taxe suplimentare?

Exista amanete care percep taxe suplimentare in momentul amanetarii autoturismului (in special taxa pentru supraveghere, parcare, etc) si altele care nu cer nimic suplimentar. Informeaza-te in legatura cu aceasta politica pentru a alege cel mai avantajos amanet auto.

  1. Ce documente trebuie sa prezint

Majoritatea angajatilor spun clientilor din propria initiativa ce documente trebuie sa prezinte atunci cand urmeaza sa isi amaneteze masina. Insa daca nu primesti aceasta informatie, trebuie sa o soliciti tu. In cazul acesta nu mai pierzi timp cautat informatia pe internet.

  1. Unde va sta masina pe toata perioada contractuala?

Este important sa te asiguri ca masina ta va fi  in siguranta pe perioada contractuala. Tocmai de aceea iti recomandam sa soliciti personalului aceasta informatie. Ideal ar fi ca amanetul auto sa dispuna de o parcare monitorizata si supravegheata video. In felul acesta vei avea garantia ca vei primi masina asa cum ai predat-o.

  1. Ce se intampla in cazul in care nu pot achita rata in timpul stabilit?

Aceasta este o intrebare cruciala a carui raspuns trebuie sa fie intotdeauna in favoarea ta. Majoritatea amanetelor auto prelungesc perioada contractuala astfel incat sa poti achita in timp util. Daca nu vei primi un alt raspuns decat acesta, este clar ca amanetul repectiv nu este focusat pe nevoile clientului si prin urmare, iti recomandam sa il excluzi!

Acestea sunt cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le adresezi personalului atunci cand urmeaza sa apelezi la un amanet auto. Daca vei fi foarte bine informat, cu siguranta nu vei fi expus niciunei situatii neplacute si te poti bucura in liniste de suma imprumutata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =