Turistii straini care s-au cazat la https://www.mrg.apartments/ in Bucuresti, fac recomandari despre atractiile turistice ale capitalei si despre ce poti face aici. Acestia au descoperit cu incantare capitala tarii noastre.
Priveste una dintre cele mai mari cladiri din lume!
Cea mai mare cladire parlamentara din lume (si una dintre cele mai mari cladiri de orice fel) se intampla sa fie in Bucuresti. Palatul imens al Parlamentului, poate fi privit ca o nebunie si o dovada a megalomaniei fostului dictator Nicolae Ceausescu sau o expunere de materiale romanesti si abilitati ingineresti, dar este o vizita obligatorie. Tururile ghidate de o ora reusesc sa acopere doar o fractiune din cei 365.000 metri patrati ai cladirii (exista mai mult de o mie de camere) si se concentreaza pe tonele de marmura, lemn de esenta tare si aur utilizate in constructia cladirii in Anii 1980, un moment in care Romania se straduia sa-si hraneasca propriul popor. Ceausescu si sotia sa, Elena, au jucat amandoi un rol direct in constructie. Initial a fost destinata sa gazduiasca birourile prezidentiale si Comitetul central al Partidului Comunist Roman, dar nu a fost niciodata terminata.
Vezi ramasitele micului Paris!
Chiar si cei mai inflacarati fani ai orasului au uitat ca odata capitala s-a numit Micul Paris. Aceasta a fost porecla Bucurestiului in deceniile anterioare celui de-al doilea razboi mondial, cand palatele si arhitectura art nouveau aminteau cu adevarat de Paris. Zeci de ani de conduita gresita comunista si un cutremur tragic din 1977, au daramat o mare parte din vechiul oras, dar exista locuri pe ici-colo unde se poate vedea inca eleganta de odinioara.
Viziteaza centrul vechi pentru o masa copioasa!
Mancarea romaneasca nu este atat de cunoscuta in afara tarii pe cat merita sa fie. Cele mai bune feluri de mancare – bazate pe retete traditionale testate in timp si folosind ingrediente locale, adesea organice – sunt delicioase. Mancarea nationala neoficiala este reprezentata de sarmale, rulouri de varza umplute cu carne de porc tocata condimentata si carne de vita, dar exista multe preparate similare. Felurile principale sunt adesea combinate cu mamaliga, acoperita cu smantana sau branza de oaie rasa.
Rulourile de varza care pot fi savurate in restaurantele traditionale din centru, sunt la fel de bune ca varietatea de casa. Covrigii sunt de asemenea speciali in Bucuresti si poti gasi de la covrigii clasici si pana la cei cu mac sau chiar umpluti cu dulceata de fructe, cu cascaval sau mozzarella.
O incursiune in istoria Romaniei
Mergand pe bulevardele aglomerate ale Bucurestiului, este usor sa uitam ca in afara capitalei si a catorva orase mari, Romania este o tara in mare parte agrara, cu o lunga si bogata traditie taraneasca. Timp de secole, comunitatile taranesti – despartite de lume de munti sau aflate sub stapanirea turceasca, maghiara sau austriaca – au fost fortate sa supravietuiasca. Ciudatul Muzeu al Taranului Roman arata abilitatile elaborate de prelucrare a lemnului, practicarea olaritului, vopsirea oualor si tesutul intr-un mod atat educativ, cat si amuzant.