Incalzirea cu panouri radiante

Incalzirea cu panouri radiante

Caldura radianta este o forma de radiatie, care se incadreaza intre ultra-violet si infra-rosu in spectrul electromagnetic. Desi este invizibila pentru ochiul uman, caldura produsa de panourile radiante patrunde in aer fara sa produca pierderi de energie. Aceste sisteme de panouri radiante functioneaza ca in modul in care soarele incalzeste pamantul.

Ca oameni, nivelul nostru de confort este determinat de o combinatie de trei variabile:

–    Temperatura radianta;
–    Temperatura aerului ambiant;
–    Miscarea aerului.incalzirea cu panouri radiante

Beneficiile incalzirii cu panouri radiante

Panourile radiante pot crea un mediu confortabil pentru oameni si ajuta la economisirea de energie electrica.

Cu ajutorul panourilor radiante se poate crea mai mult spatiu in locuinte, deoarece ele se monteaza  pe tavan sau perete. Spatiul ramas liber se poate folosi pentru mobilier, aparatura  electronica s-au electrocasnica. In plus, daca renuntati la caloriferele clasice creati un mediu mai sigur pentru copii, nu o sa mai fiti nevoiti sa ascundeti canductele si sa cumparati echipamente de protectie.

Costurile de instalare pentru aceste panouri radiante sunt mici si nu necesita costuri suplimentare pentru intretinere.

Aceste sisteme de incalzire sunt recomandate pentru cei care sufera de alergii la praf, deoarece se pot curata mult mai usor fata de caloriferele clasice.

Incalzirea radiante este mult mai silentioasa fata de alte sisteme de incalzire.

Costurile initiale de achizitionare pentru aceste panouri radiante sunt relativ mari, dar se pot amortiza in timp. Costurile la factuirile de energie electrica scad in medie cu 20% fata de folosirea centralelor pe gaz si cu 50% fata de folosirea centralelor electrice.

Pentru mai multe detalii despre aceste sisteme de incalzire nu ezitati sa contactati un specialist in domeniu.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Panouri radiante
Author Rating
51star1star1star1star1star

One Reply to “Incalzirea cu panouri radiante”

  1. Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu reprezinta o metoda foarte buna de incalzire, Luati-o ca pe o parere a unui om ce foloseste aceasta metoda de incalzire. Folosesc panouri radiante cu infrarosu de 3 ani si sunt foarte multumit de rezultate. Cheia in cazul acestui sistem de incalzire o reprezinta dimensionare corect facuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *