Cum alegi un designer pentru amenajarea casei?

Cum alegi un designer pentru amenajarea casei?

Daca te gandesti sa-ti amenajezi casa si esti in cautarea unei persoane talentate si profesioniste, trebuie sa citesti acest articol pana la capat. Aici iti vom dezvalui cateva tipsuri pentru a crea o legatura puternica cu viitorul designer si cateva intrebari pe care trebuie sa i le pui inainte de a agrea o lucrare, mai ales daca te gandesti ca il inviti in spatiul tau intim, in casa ta.

Inainte sa pornesti in cercetare gandeste-te foarte bine care este modul tau preferat de lucru si raspunde-ti la intrebarile:

–         Cat de mult vrei sa fii implicat in procesul creativ?

–         Vrei sa fii consultat zi de zi sau vrei sa lasi mana libera designerului?

–         Cat de mult vrei sa fii implicat in cautarea produselor necesare amenajarii?

–         Vrei sa primesti multe idei sau cateva?

–         Care sunt asteptarile tale in ce priveste timing-ul de realizare a proiectului?

Stabileste scopul amenajarii

Stabilirea scopului dicteaza intr-o anumita masura experienta si calificarile necesare viitorului designer. Daca iti construiesti o casa noua sau faci schimbari importante la ea, cel mai probabil vei avea nevoie de un arhitect. Acesta e un lucru bun, deoarece arhitectii si designerii lucreaza de multe ori impreuna si gasesc solutii prin care imbina atat partea tehnica cu cea creativa.

Daca doar redecorezi o camera sau ai un buget limitat, atunci nu e necesara angajarea unui designer. Poti insa consulta un specialist in culori, care poate lucra cu mobila existenta si iti poate redecora spatiul prin culori, repozitionari si mici reconditionari ale mobilei, in functie de nevoile tale.

Dupa ce ai ales cativa designeri sau decoratori este timpul pentru un interviu one to one. Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa le pui inainte de a angaja pe cineva:

–         De cat timp lucreaza ca si designer si care este backgroundul educational?

–         Te vor ajuta sa stabilesti un buget al lucrarii? Daca ai deja un buget in minte, ei trebuie sa-l cunoasca.

–         Ce amploare au avut lucrarile lor anterioare?

–         Pot lucra in programul stabilit de tine?

–         Sunt dispusi sa lucreze si pentru proiecte mai mici?

–         Cum isi monetizeaza munca?

–         Pot face o simulare a proiectului inainte de a incepe lucrul efectiv?

Procesul de alegere al unui designer/decorator poate fi time-consuming, dar este foarte important pentru succesul proiectului tau.

Ca sfat final: pastreaza o nota de umor. Proiectele de design, fie ele de amploare sau la scara mai mica, pot crea frustrari. In final, placerea de a vedea un rezultat bun va depasi orice dificultate pe care o poti intalni in drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 3 =