Electrostimularea si beneficiile asupra corpului

Electrostimularea si beneficiile asupra corpului

In ciuda faptului ca ne aflam in plina criza si ca auspiciile financiare nu par a fi deloc favorabile, aspectul fizic nu ar trebui neglijat si ar trebui, cel putin o data pe saptamana, sa ii acordam importanta cuvenita. De asemeni, o data la cateva luni, ar trebui sa ne interesam de tehnicile de remodelare corporala disponibile, astfel incat sa stim care dintre ele ni se potriveste mai bine si sa o folosim cu succes, pentru a avea un trup frumos si echilibrat.

Una dintre cele mai bune tehnici de remodelare corporala este electrostimularea. Nu doar ca este foarte comoda, implicand efort fizic minim, dar are si unele dintre cele mai bune efecte asupra organismului.

Este stiut faptul ca functiile corpului se realizeaza prin inermediul unor socuri electrice transmise de catre creier la diferite organe. In 1971, Luigi Galvani demonstra ca un mic soc electric aplicat muschilor, poate sa ii puna pe acestia in miscare, suficient incat sa le ofere „senzatia” ca se depune efort fizic. Este acelasi principiu pe care functioneaza „instrumentele minune” pe care le puteti vedea la teleshopping, insa remodelarea corporala este un procedeu mult mai complex si atent controlat de catre profesionisti, astfel incat rezultatele obtinute sunt mult mai bune.

La mijlocul anilor `60, electrostimularea era un procedeu des intalnit printre sportivi, antrenorii lor spunand ca astfel, se poate obtine o crestere a capacitatii fizice de aproximativ 40% – un procent mult mai mare decat daca s-ar fi apelat la antrenamente fizice zilnice. Desigur, intr-un mix reprezentat de exercitii si electrostimulare, rezultatele nu pot fi decat formidabile!

In ziua de astazi, oricine are acces la remodelare corporala prin electrostimulare, in saloane specializate. Aceasta se face prin aplicarea de catre un profesionist a unor electrozi facuti din silicon pe zonele cu probeleme si, pret de 45 de minute, se induc socuri electrice de intensitate mica – suficiente cat sa faca muschii sa depuna efort. Rezultatele pot fi vazute chiar dupa prima sedinta. Dupa cateva astfel de sedinte, puteti constata ca ati pierdut in circumferinta pana la 5 centimetri!

Insa electrostimularea nu este benefica doar atunci cand doriti sa slabiti sau in remodelare corporala! Ea se foloseste foarte des in medicina, pentru a trata problemele muschilor, precum spasmele sau atrofierea musculara, penru imbunatatirea circulatiei sangvine – ceea ce va rezulta intr-un ten mult mai luminos, imbunatatirea echilibrului si recuperarea dupa o operatie.

Daca ar fi sa comparam sedintele de fitness cu cele de electrostimulare, cele din urma castiga detasat, atat din punctul de vedere al comoditatii, cat si din cel al rezultatelor obtinute. Intr-adevar, acest tip de remodelare corporala nu va ajuta sa scapati de kilogramele in plus, insa imbunatateste cu mult aspectul fizic, prinr educerea circumferintei zonelor cu probleme. Si, pana la urma, acesta este si rezultatul cautat de persoanele care doresc sa slabeasca! Efectul final de remodelare corporala depinde, foarte mult, de numarul de sedinte la care participati, insa el poate fi resimtit dupa primele 45 de minute de electrostimulare.

Electrostimularea si beneficiile asupra corpului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + five =