Despre industria alimentara

Despre industria alimentara

industrie alimentara2

Industria alimentara este o industrie foarte complexa ce cuprinde atat produse alimentare cat si produse non alimentare. Hrana este o parte foarte importanta a vietii noastre tocmai de aceea este important modul in care au fost produse si au fost prelucrate acele alimente, dar si conditiile in care au fost transportate.

Industria alimentara este foarte diversa si cuprinde mai multe componente importante. Fiecare componenta adauga valoare distincta pentru intreg lantul alimentar, prin imbunatatirea durabilitatii si producerea de produse noi.

Activitatile sectorului alimentar sunt clasificate in urmatoarele categorii: activitati agricole pentru culturi, cresterea animalelor si fructe de mare. Prelucrarea produselor alimentare de produse proaspete in conserve si ambalate, inclusiv alimente congelate. Cercetare si dezvoltare in tehnologie alimentara, fabricarea ingrasamintelor, masini agricole si seminte hibrid pentru a facilita productia agricola. Regulamentul privind productia si distributia de alimente pentru a asigura calitatea si siguranta.

Nu in ultimul rand, categoria de markenting, ambalare, publicitate si distributie (cu amanuntul sau cu ridicata).

Mare atentie atunci cand mergem la cumparaturi sa verificam eticheta, foarte multe produse contin E-uri care provoaca mai mult rau decat bine, mai ales acele produse de tip “instant”. Verificati data de expirare, dar si ce contine produsul, mai ales daca aveti alergii.

Avand in vedere ca suntem inconjurati de “junk food”, iar produsele de pe piata sunt “imbibate” de chimicale, este foarte greu sa mai mancam un aliment sanatos, fie ca vorbim de carne sau de legume. Motiv pentru care va recomand sa alegeti cat de des se poate, in functie de buget, produsele bio.

industrie alimentara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =