Delta Dunarii

Delta Dunarii

Deseori ne gandim la locatii de vacanta exotice, concedii prin alte tari…insa sunt locuri in Romania pe care nu le-am vizitat si pe care nu trebuie sa le ratam pentru ca pierdem o adevarata bogatie.

Delta Dunarii este unul dintre locurile splendide ale Romaniei pe care multi evita sa il viziteze sau pur si simplu prefera alte locatii pe care le considera mai frumoase. Cu cateva argumente bune va vom convinge cu siguranta sa vizitati si voi Delta Dunarii, asta daca nu ati facut-o pana acum.

Delta Dunarii este cel mai nou pamant din Europa si creste cu 40 m de pamant in fiecare an. Trebuie sa stiti ca este a doua delta ca marime din Europa, dupa cea a Volgai. Ca importanta exologica din cele 300 de rezervatii naturale din lume este a treia si are una dintre cele mai mari zone de stuf din lume.

Are cea mai bogata fauna ornitologica din lume, avand peste 250 de specii, si este locul in care se gasesc specii de pasari foarte rare si pe cale de disparitie. Printre acestea se numara pelicani dalmatieni, gaste cu pipetul rosu, egreta alba si garzeta sau cormorani mici.
Este perfecta sa o vizitezi daca esti un impatimit al pescuitului. Dispune de aproximativ 92 de specii de pesti de apa dulce, sarata si salcie,  si specii locale sau migratoare.
Delta Dunarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 7 =