Cum se suplimenteaza dieta cainelui pentru o blana sanatoasa?

Cum se suplimenteaza dieta cainelui pentru o blana sanatoasa?

Cainii trebuie sa fie ingrijiti corespunzator pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, dar si pentru a avea o blana puternica si stralucitoare. Chiar daca ii oferi blanosului tau cea mai buna hrana, acesta poate avea nevoie si de suplimente pentru a-si completa nutritia cu toate mineralele si vitaminele necesare pentru functionarea optima a intregului organism. Iata cateva exemple de suplimente pentru caini, care pot fi benefice pentru pielea si blana animalului tau de companie:

Dieta cainelui trebuie sa includa acizi grasi

Grasimile sanatoase ajuta cainele sa aiba o blanita puternica si, prin urmare, ar trebui sa fie incluse in dieta cainelui tau. De cele mai multe ori, problemele in nutritie sunt evidente imediat, la nivelul pielii animalului de companie. In general, hrana pentru caini pe care o vei cumpara din magazine are in compozitie suficient de multi nutrienti, printre care si acizii grasi, care ajuta blana cainelui, insa uneori poate fi nevoie de o suplimentare a dietei. Vezi pe https://pentruanimale.ro/suplimente-nutritive-caini ce suplimente nutritive poti oferi cainelui tau. Cainii care mananca de obicei carne de pui sau alimente bazate pe carne de pui, nu au cum sa obtina toti acizii grasi necesari pentru o sanatate optima si au nevoie de suplimente.

In cazul in care cainele tau are o dieta fara grasimi, tine cont de faptul ca aceasta poate crea riscuri mari pentru animalul tau de companie, iar primele semne se vor vedea pe blana, care va deveni foarte uscata si isi va pierde stralucirea. De asemenea, cainele poate dezvolta leziuni pe piele.

Suplimente cu acizi grasi Omega 6

Cele mai multe tipuri de hrana disponibile in prezent pe piata contin si acizi grasi Omega 6, cu ajutorul carora blana devine supla si stralucitoare. De asemenea, acesti acizi vin in ajutorul cainelui inlocuind uleiurile naturale specifice pielii lor.

Cainele isi poate lua doza de Omega 6 din uleiuri vegetale, dar poti administra si suplimente cu Omega 6. De asemenea, este bine ca in fiecare zi sa suplimentezi hrana cainelui si cu o lingurita de ulei vegetal, cu conditia ca acesta sa fie de foarte buna calitate.

Suplimente cu Omega 3

Omega 3 este de asemenea un acid gras important pentru sanatatea blanosului tau. Nutrientii din Omega 3 sunt ideali pentru piele, sunt insotiti de proprietati antiinflamatorii si sunt perfecti pentru animalele de companie care se confrunta cu alergiile sau care au si alte afectiuni la nivelul pielii.

Un exemplu in sensul acesta este uleiul obtinut din semintele de in, care are o cantitate considerabila de Omega 3 si care este perfect pentru tegumente inflamate si iritate. In magazinele de specialitate vei gasi mai multe tipuri de suplimente care au si Omega 3 si care pot fi administrate sub forma unor capsule sau chiar in forma lichida, prin picurare peste hrana cainelui. Totusi, daca decizi sa ii suplimentezi dieta cainelui tau, cere intotdeauan sfatul medicului veterinat si incearca sa nu exagerezi. Daca acesti acizi sunt consumati in cantitati mari, exista riscul de a aparea anumite probleme cum ar fi scaunul moale si senzatia de voma. De asemenea, primele rezultate pozitive vor fi vizibile la aproximativ 6 saptamani din momentul in care ai inceput sa-i oferi blanosului tau suplimente Omega 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + 6 =