Cum sa incarci instalatia de aer conditionat cu freon auto

Cum sa incarci instalatia de aer conditionat cu freon auto

Pentru incarcarea instalatiei de aer conditionat aveti nevoie de ochelari de protectie pentru ochi, un kit de incarcare si cateva cunostinte practice. Daca nu aveti specificatiile tehnice ale producatorului, nu veti fi capabili sa efectuati o incarcare profesionala, insa multi proprietari de masini reusesc cu succes sa incarce instalatiile de aer conditionat cu kituri disponibile in magazinele de piese auto. Trebuie sa cumparati un kit care include un indicator de presiune, acest lucru va face operatiunea de incarcare cu freon auto mult mai usoara. Continuati sa cititi acest articol pentru a vedea pasii pentru incarcarea cu freon.

Pasul 1

Determinati daca in instalatie a mai ramas freon. Aveti grija sa folositi ochelarii de protectie. Daca sistemul dumneavoastra este complet descarcat, ar putea fi contaminat, si incarcarea nu va da rezultate satisfacatoare pana cand sursa de scurgere nu va fi identificata si reparata. Sistemul trebuie reparat si curatat folosind o pompa de vid pentru a indeparta aerul si umezeala. Daca sistemul a  avut scurgeri trebuie de asemenea sa adaugati ulei in compresor.

Incarcare freon auto pasul 1

Pasul 2

Verificati eventualele scurgeri evidente. Daca sistemul dvs. a pierdut agent frigorific si a incetat sa mai functioneze, aveti o scurgere. Incarcarea unui sistem cu o scurgere importanta este pur si simplu o pierdere de timp. Trebuie sa verificati furtunul si accesoriile care fac parte din sistemul de racire. Metoda clasica pentru verificarea acestor scurgeri este urmatoarea: aplicati o solutie de apa cu sapun pe conducte si la imbinari iar bulele care apar indica locul scurgerii.

Incarcare freon auto pasul 2

Pasul 3

Asigurati-va ca bobinele de condensare nu sunt blocate cu noroi, si daca compresorul este in functiune.

Incarcare freon auto pasul 3

Pasul 4

Inlaturati capacul supapei de freon.

Incarcare freon auto pasul 4

Pasul 5

Infiletati cu atentie supapa agentului frigorific, ca sa fie posibila eliberarea freonului atunci cand robinetul este deschis.

Incarcare freon auto pasul 5

Pasul 6

Curatati furtunul de incarcare prin deschiderea supapei, pana cand auziti ca s-a umplut cu agent frigorific, apoi conectati furtunul la robinet. Fiti atenti, agentul frigorific nu trebuie sa intre in contact cu pielea. Strangeti furtunul cand auziti ca freonul incepe sa scape, pentru a nu intra aer in instalatie.

Incarcare freon auto pasul 6

Pasul 7

Localizati portul de incarcare „low pressure” si asigurativa ca nu exista scurgeri. Acest port este localizat la majoritatea masinilor langa acumulator.

Incarcare freon auto pasul 7

Pasul 8

Porniti motorul si dati instalatia de aer conditionat pe rece la ultima treapta. Daca chitul dumneavoastra de incarcare este dotat cu un manometru, verificati presiunea pentru a determina daca sistemul mai are nevoie de agent frigorific. Daca presiunea este constanta si se incadreaza in intervalul recomandat, sistemul este incarcat complet.  Daca presiunea este sub intervalul recomandat, urmati instructiunile pentru a reincarca sistemul. Daca ciclurile compresorului sunt rapide, indica faptul ca presiunea este scazuta si sistemul mai are nevoie de freon.

Incarcare freon auto pasul 8

Pasul 9

Deschideti robinetul pana cand auziti ca agentul frigorific trece prin furtun.

Incarcare freon auto pasul 9

Pasul 10

Lasati freonul sa intre in instalatie. Acest lucuru poate dura in majoritatea cazurilor undeva intre 2 si 5 minite, cu cat este mai cald afara cu atat va dura mai putin. Nu supraincarcati sistemul! Utilizati un manometru pentru masurarea presiunii.

Incarcare freon auto pasul 10

Pasul 11

Inchideti robinetul si deconectati furtunul atunci cand tubul de freon este gol. Verificati portul de incarcare sa nu prezinte scurgeri, si puneti la loc capacul de plastic.

Incarcare freon auto pasul 11

Pasul 12

Intrati in masini si verificati daca sistemul funcitoneaza si raceste corespunzator aerul. Daca aerul este cald, inseamna ca freonul incarcat nu a fost suficient, sau o alta componenta din sistem este problema. Daca nu reusiti sa faceti sistemul sa functioneze in parametri normali contactati un specialist in acest domeniu.

Incarcare freon auto pasul 12

Summary

9 Replies to “Cum sa incarci instalatia de aer conditionat cu freon auto”

  1. Pingback: Bun De Citit
  2. Incarcare freon auto la doar 79 lei !
    Deplasare gratuita la domiciliul clientului zilnic de dimineata pana seara Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si imprejurimi!
    Atentie ! Incarcarea se face cu aparate profesionale si speciale si conform fiecarui tip de masina ! NU se pune butelia pe masina si se incarca la ochi !!!!

    Servicii oferite:incarcare freon R134A, completare ulei compresor, depistare si remediere pierderi refrigerant, verificare instalatie cu ultraviolete, curatare vaporizator, inlocuire garnituri instalatie climatizare

  3. Salut, am vazut pe youtube ca in state exista kit de incarcare cu freon auto, butelie + ceas pentru presiune si furtun, ai idee daca se pot gasi asa ceva pe la noi in tara ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 16 =