Cum sa economisesti bani gatind

Cum sa economisesti bani gatind

Sunt o persoana destul de ecologica si de fiecare daca cand arunc din mancarea pe care o gatesc ma simt vinovata. Pe langa faptul sa sunt atatea persoane care nu au ce manca, mai este vorba si de munca depusa pentru a gati, timpul pierdut in bucatarie, precum si bani aruncati la gunoi pe care i-as fi putut folosi altfel. Aceste aspecte m-au determinat sa studiez mai atent problema si sa vin cu solutii care sa ma ajute sa fac economii si in bucatarie.

  • Gateste si serveste portii potrivite. Incearca sa nu gatesti mai mult de numarul de portii pe care le mananci. Astfel vei evita sa arunci mancarea care mai ramane.
  • Adauga paste sau orez. Daca ti-au mai ramas niste legume sau niste carne de la masa de ieri, adauga paste sau orez, niste sos si gata masa de azi J.
  • Gateste si pentru pranz si pentru cina. Acest lucru te va ajuta sa economistesti unele ingrediente, ca de exemlu ceapa sau verdeata. Resturile precum legumele sau carnea pot si folosite pentru supe si ciorbe.
  • Cina poate sa devina pranz. Daca nu mananci tot ce ai gatit cu o seara inainte la cina, pune resturile intr-o caserola si mananca-le la pranz in ziua urmatoare. Vei economisi banii ce i-ai fi cheltuit la cantina si nu vei mai arunca din mancare.
  • Folosteste painea pentru tine, nu pentru pasari.  Daca iti ramane paine care s-a intarit, nu o arunca, taie-o in bucatele si usuc-o in crutoane pe care le poti folosi pentru supa.
  • Acopera mancarea neconsumata   nu pune in frigideri resturi de mancare fara a le acoperi cu folie de aluminiu sau plasctic. Astfel ele vor rezista mai mult timp;
  • Nu arunca bananele inegrite daca nu ai timp sa mananci toate bananele pe care le-ai cumparat, le poti decoji si pune in congelator, Astfel vei avea banane de cate ori vrei sa gateti vreo prajitura sau un smoothie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − eleven =