Colectionarii

Colectionarii

Mai tineti minte perioada copilariei cand toti faceam colectii de surprize, cartonase cu diverse personaje celebre, timbre sau monede. Pentru multi dintre noi aceasta perioada a trecut , iar colectiile noastre au raman uitate pe undeva pe fundul unei cutii sau chiar aruncate, si totusi pentru unii dintre noi aceasta pasiune a evoluat, astfel aparand colectionarii.

A fi colectionar presupune mai mult decat decat a fac schimburi si a cauta obiecte care iti lipesesc din colectie. A avea ca si hobby colectionarea de diverse obiecte presupune cautarea, localizarea, cumpararea, organizarea, catalogarea, expunerea si pastrarea obiectelor pe care le colectionezi. Unele persoane prefera sa isi extina pasiunea la nivel mondial colectionand obiecte din toata lumea pe cand altii prefera sa se concentreze pe o anumita nisa, perioada sau tip de obiecte.

Acest hobby poate deveni in timp si pentru unele persoane chiar si o meserie, existand colectionari care in timp au devenit intermediar pentru alte persoane cu aceasi pasiune. Partea negativa este ca acest hobby poate fi unul foarte costisitor, ca in cazul colectionarilor de arta. Totusi pentru o persoana care are ca si pasiune colectioarea de timbre, costurile sunt acceptabile, desi si in aceasta situatie, exista exemplare rare care pot ajunge la preturi exorbitante.

Aceasta pasiune a dat nastere si la foarte multe jocuri care au ca si pincipal scop strabaterea mai multor continente pentru a aduna obiecte care sa intregeasca colectia jucatorului. Printre cele mai bizare pasiuni legate de colectare se numara : urmarirea trenurilor, urmarirea avioanelor, urmarirea autobuzelor, urmarirea pasarilor, colectionarea de vize de pe diverse continente in pasaport, etc.

Este o pasiune frumoasa, care se adapteaza perfect unei persoane organizate si rabdatoare dar determinate. Si desi majoritatea persoanelor pe care le cunosc si au acest hobby sunt barbati, cred ca si femeile ar trebui sa se implice mai des in astfel de activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + fifteen =