Cum sa te descurci cu vecinii

Cum sa te descurci cu vecinii

Viata in comunitate nu este un lucru usor, si de cele mai multe ori avem de-a face cu persoane cu care nu suntem compatibili. Daca la munca sau in viata personala ne este poate mai usor sa facem compromisuri sau sa rezolvam problemele, cu vecinii este o alta poveste. Daca sunteti in o astfel de situatie iata la niste sfaturi care ar trebui sa va ajute in a media situatia inainte de a se agrava.

  •  Uneori vecinii au tendinta de a fi foarte vorbareti si bagaciosi. Cred ca toti avem cate un astfel de specimen pe langa noi. Cel mai bine este sa stabiliti limitele de la inceput, pentru a nu creea confuzii.
  • O alta problema este reprezentata de vecinii petrecareti sau galagiosi. Nu este de loc placut sa intrerupi o petrecere, mai ales ca si noi mai facem cate una din cand in cand, dar daca acest lucru devine un obicei sau are loc in timpul saptamanii poate este cazul sa iei niste masuri. Sfatul meu ar fi fie sa mergeti direct la ei la usa si sa le spuneti ce va deranjeaza si sa dea muzica mai incet. Daca nu va place sa faceti acest lucru, atunci poate ar trebui sa ii abordati subtil intrebadu-i daca s-au distrat bine ieri seara pana la 3 dimineata, iar daca sunt cu bunsimt acest lucru ar trebui sa resolve problema.
  • Vecinii care lasa mizerie. Probabil ca ai observant inca din momentul in care ai cumparat apartamentul acest lucru. Desi fiecare poate face ce vrea la el in casa, atunci cand acest lucru se intampla si in afara spatiului locuit este cazul sa iei masuri. Este indicat sa in prima faza sa discuti cu vecinul cu pricina, iar daca problemele persista poate ar fi mai eficienet daca ai putea aduna mai multi vecini in lupta ta cu mizeria care se aduna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *