Cum conduci corect pe timp de noapte

Cum conduci corect pe timp de noapte

Este destul de usor a iei permisul de conducere. Codul rutier nu este chiar atat de stufos, regulile sunt usor de invatat si examenul este mai simplu decat orice examen pe care cineva il are la facultate. Odata ce te vezi cu permisul in mana, apar probleme. Sutele de chestionare auto, citirea din scoarta in scoarta a legislatiei si pregatirea practica a scolii de soferi nu iti ofera intotdeauna toate informatiile. Spre exemplu, pentru a conduce noaptea ai nevoie de o multime de pasi pe care trebuie sa ii respecti, evident, daca iti doresti siguranta.

Cum conduci, asadar, pe timp de noapte pentru a fi in siguranta!

  1. Nu uita sa faci tot ceea ce ai face pe timp de zi: centura, scaun potrivit pentru tine, oglinzi asemenea si parbriz curat, toate sunt esentiale.
  2. Uita-te la partea dreapta a benzii tale daca cineva vine cu faza lunga pe care ti-o baga in ochi.
  3. Fii relaxat. Este important sa fii cat se poate de relaxat in momentul in care conduci noaptea. Este periculos sa fii agitat si sa ai o stare nervoasa. DAca suferi de anxietate poti sa te focusezi pe semnele rutiere si sa admiri cat mai intens peisajul din jur.
  4. Respecta regulile de circulatie. Este important sa respecti toate regulile impuse de legislatia romaneasca. Cea mai importanta regula este, fara doar si poate, aceea de a pastra mereul viteza la o limita decenta.
  5. Asigura-te ca ai toate luminile pornite. Luminile de pe bord, farurile si toate instrumentele destinate intunericului trebuie sa fie pornite si foarte usor de accesat.
  6. Nu folosi prea mult faza lunga. Daca vrei sa folosesti faza lunga asigura-te ca nu este nicio masina care vine din fata. Cand vine o masina treci de pe faza lunga pe cea scurta.
  7. Asigura-te ca masina functioneaza perfect din toate punctele de vedere. Este important sa functioneze fiecare detaliu, de la stergatoare pana la becuri.

Condusul pe timp de noapte este ceva mai periculos decat condusul pe timp de zi. Odata ce te obisnuiesti insa, cu siguranta iti va placea, pentru ca este condusul care iti aduce cele mai libere strazi, asadar iti permite sa te bucuri din plin de condus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 4 =