Avantajele pe care le ofera o pompa submersibila si rolul unui motor de calitate

Avantajele pe care le ofera o pompa submersibila si rolul unui motor de calitate

Folosirea apei curente, a celei reziduale, drenajul sau irigarea, toate acestea sunt actiuni ce necesita utilizarea unei pompe pentru a creste eficienta. Ce caracteristici poate prezenta o pompa, cum functioneaza si ce ofera eficienta vom discuta in cele ce urmeaza.

Ce este o pompa de apa? 

Pentru inceput este important sa explicam ceea ce reprezinta o pompa de apa. Aceasta este un echipament folosit pentru a deplasa o cantitate mare de apa, cat mai rapid si in diverse scopuri, precum cele mai sus mentionate. Din punct de vedere al modului in care este construita, o pompa este formata in principal din trei componente, mai exact: carcasa, unitatea de pompare si motorul. Fiecare dintre aceste parti prezinta un rol important in performanta pe care o poate oferi pompa. Pompa prezinta anumite fante de aspiratie ce au scopul de a absorbi apa si de a o trimite cu ajutorul unitatii de pompare spre consumator.

De cate feluri pot fi acestea?

Este important de stiut ca pompele pot fi de mai multe feluri, in principal fiind clasificate dupa pozitionare. Pompele se pot pozitiona la suprafata apei si se numesc pompe cu jet (de suprafata) sau se pot pozitiona in interiorul apei si se numesc  pompe submersibile (de adancime).

In cazul pompei cu jet, aceasta are scopul de a trage lichidul aflat intr-un put sau rezervor. Se pot folosit pompe cu jet ce au o singura directie sau altele cu dubla directie. Cele din urma se folosesc atunci cand se lucreaza la adancimi mari si au scopul de a retrimite o cantitate din apa extrasa inapoi pentru a ajuta la presiunea jetului pompat in sus.

Pompa submersibila, pe de alta parte, functioneaza doar atunci cand se afla scufundata in lichidul de pompare, ce prezinta si rolul unui agent de racire. Acestea functioneaza pe un principiu opus celor cu jet, fiind asezate la adancime si imping apa spre locul dorit.

Avantajele pompei submersibile

Spre deosebire de pompele cu jet, ce reprezinta o tehnologie depasita, cele submersibile sunt mult mai eficiente, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al performantei. Bazandu-se pe legile fizicii, puterea de pompare este mai mare, ceea ce creste volumul si presiunea de asemenea.

Pompele submersibile sunt usor de pregatit, fiind asezate sub apa nu vor fi nici galagioase, iar faptul ca sunt foarte bine sigilitate le va conferi durabilitate si rezistenta la agenti daunatori, cum ar fi de exemplu rugina.

Cum se alege o pompa submersibila?

In functie de nevoi, pompa pe care o alegi trebuie sa prezinte diverse caracteristici. Principalul aspect la care trebuie sa fii atent este cel al inaltimii la care poate ridica coloana de apa, mai exact inaltimea de pompare. De asemenea, este foarte important de cunoscut si debitul de apa ce poate fi transportat. Toate aceste aspecte trebuie sa se potriveasc cu nevoile pe care le ai. Nu in ultimul rand, motorul trebuie sa fie foarte bine ales pentru a avea parte de o productivitate ridicata.

motor pompa submersibila 400v

Motorul submersibil trebuie sa fie capabil sa prezinte o rezistenta sporita in acest mediu de lucru si sa poate oferi un timp de functionare cat mai indelugat. Performanta pompei este puternic legata de motorul ales. Pentru a avea parte de un bun randament, un motor pompa submersibila 400v este alegerea perfecta. Un ultim aspect foarte important ar fi sa alegem o pompa care sa depaseasca nevoile pe care le avem, tocmai pentru a evita sa o utilizam mereu la capacitate maxima.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 13 =