Anvelopele de iarna versus anvelopele all-season

Anvelopele de iarna versus anvelopele all-season

Pentru a putea face cea mai buna alegere in ceea ce priveste anvelopele pentru masina dumneavoastra, va vom prezenta cateva detalii despre anvelopele de iarna si anvelope all-season. Ambele tipuri sunt notate cu M+S, ceea ce provine de la mud and snow, adica noroi si zapada. Spre deosebire de anvelopele all-season, anvelopele de iarna au si un margaj care consta intr-un munte cu trei piscuri si un fulg de nea. Acest marcaj reprezinta simbolul alpin.

Anvelopele de iarna

Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru a oferi performante superioare pe timp de iarna, spre deosebire de anvelopele de vara. Acestea sunt ideale pentru conditii de iarna, care include noroi, gheata, zapada si polei.

Cauciucurile de iarna sunt confectionate din materiale care le permit sa isi pastreze supletea la temperaturi sub 7 grade Celsius. Astfel, ele au o aderenta sporita la frig, indiferent de suprafata de rulare. Tocmai datorita acestei compozitii, cauciucurile de iarna nu sunt recomandate pe timpul verii. Caldurile ridicate din perioada verii le determina sa devina prea moi, astfel ca anvelopele se utilizeaza prematur.

Anvelopele de iarna sunt ideale pentru zonele in care temperaturile scad adeseori sub 7 grade Celsius si drumurile sunt acoperite cu polei, gheata si zapada. Insa din punct de vedere al sigurantei, ele sunt recomandate tuturor soferilor pe timpul iernii.

Din punct de vedere legal, anvelopele de iarna pot fi folosite si pe timp de vara. Insa utilizarea acestora la temperaturi ridicate va duce la uzarea prematura a anvelopelor si la un nivel de zgomot mai ridicat.

In ceea ce priveste pretul, anvelopele de iarna sunt mai scumpe decat cele de vara, dar mai ieftine decat anvelopele all-season.

Anvelopele all-season

Anvelopele all-season sunt o combinatie intre anvelopele de iarna si cele de vara. Ele sunt create special sa ofere aderenta satisfacatoare pe zapada, dar in acelasi timp si rezistenta la temperaturi crescute.

Compozitia anvelopelor all-season este menita sa le permita rularea in siguranta pe timp de iarna si rezistenta pe timp de vara. Astfel, compusii folositi in compozitie sunt intermediari, iar performantele sunt net inferioare pe polei, zapada si gheata, in comparatie cu cele ale anvelopelor de iarna. De asemenea, durabilitatea anvelopelor all-season este scazuta in comparatie cu cea a anvelopelor de vara.

Anvelopele all-season pot fi utilizate si pe timp de vara, insa ele au performante scazute in comparatie cu anvelopele de vara. Acestea sunt o solutie de compromis si sunt concepute pentru zone climatice blande, in care iarna adevarata dureaza doar cateva zile pe an. De asemenea, intrucat durabilitatea lor este scazuta, sunt recomandate pentru soferii cu un stil de condus mai lent. In plus, nivelul de zgomot generat la viteze inalte este ridicat in comparatie cu cel al anvelopelor de vara.

Anvelopele all-season sunt mai scumpe decat anvelopele de vara si cele de iarna. Totusi, ele reprezinta o alternativa mai convenabila decat achizitionarea a doua seturi dedicate – de iarna si de vara. Insa trebuie tinut cont de faptul ca anvelopele all-season au o durabilitate semnificativ mai redusa decat cele de vara, iar aderenta pe timp de iarna este scazuta, in comparatie cu cea a anvelopelor de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 9 =