Sfaturi de la profesionisti in ceea ce priveste alegerea mobilierului de bucatarie

Sfaturi de la profesionisti in ceea ce priveste alegerea mobilierului de bucatarie

Bucataria este considerata “inima casei” deoarece aici ne petrecem una dintre cele mai mari parti a timpului, gatind sau luand masa, motiv pentru care alegerea sa necesita foarte multa atentie. De asemenea, alegerea mobilierului perfect de bucatarie implica o atentie deosebita la potrivirea spatiului, dar si la materialele care trebuie sa fie cat mai rezistenta la umiditate sau la diverse pete care apar in mod inevitabil in aceasta incapere.

Un factor foarte important pe care trebuie sa il avem in vedere in amenajarea bucatariei si in alegerea mobilierului pentru aceasta incapere este spatiul de care dispunem. Stim cu totii ca apartamentele din Romania, detin, in mare parte bucatarii de dimensiuni mici, astfel incat mobilierul trebuie sa fie cat mai practice, incapator si de mici dimensiuni. Iata cateva sfaturi pe care le ofera specialistii in ceea ce priveste amenajarea bucatariei:

In primul rand, bucataria nu trebuie sa fie incarcata deoarece nu iti va oferi libertatea de a te bucura de mesele alaturi de cei dragi. Romanii au tendinta de a exagera atunci cand au tendinta de a adauga prea multe articole  de mobilier in locuinta. Ei bine, bucataria trebuie sa fie cat mai aerisita si sa ramana suficient spatiu incat sa ne simtim confortabil.

In ceea ce priveste mobilierul de bucatarie specialistii recomanda mobila de comanda deoarece se potriveste cel mai bine acestui spatiu care trebuie sa fie foarte bine organizat. Poti apela la un producator mobila la comanda din Bucuresti.

De asemenea, specialistii Arta Mobilei recomanda utilizarea decoratiunilor in tendinta pentru a obtine o bucatarie moderna si foarte bine utilata. In anii 2017-2018 puteti folosi corpuri suspendate cu vitrina, corpuri de iluminat cu design special, iar masa de bucatarie trebuie sa fie neaparat asortata cu scaunele si cu finisajele natural pentru a le oferi personalitate si celor mai mici si mai inguste spatii. In aceeasi masura, aparatura electrocasnica poate fi incorporate in mobilier intr-un mod foarte sic si comoda. Astfel, specialistii recomanda mobilier la comanda pentru a satisface si cele mai pretentioase gusturi.

Atentie, insa, deoarece produsele care se supraintituleaza “cele mai ieftine si cele mai bune” nu sunt asa cum va asteptati. De regula, acestea folosesc materiale de proasta calitate, accesorii din aceeasi categorie, iar mobilierul nu poate fi decat unul de o calitate precara.

Alege mobilier de la firmele autorizate, firme care sunt cunoscute deoarece nu toti producatorii de mobilier cunosc aceasta arta, iar unele piese se pot dovedi de-a dreptul problematice. Astfel, nu va incredeti in mobilierul. Rasfoiti reviste de specialitate pentru a va forma o viziune corecta vis-à-vis de modul in care v-ati dori sa arate mobile dvs. si fiti foarte atenti la detaliile de design deoarece acestea fac diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =