Concediu exotic in vacanta de iarna

Concediu exotic in vacanta de iarna

Chiar daca abia astepti concediul de iarna, te ingrozeste ideea de a simti frigul, oriunde ai merge. Ei bine, trebuie sa stii ca sunt cateva locatii minunate, pe care le poti alege pentru un concediu exotic in vacanta de iarna. In aceste locuri, poti petrece o vacanta de vis, un Craciun de neuitat sau un revelion sofisticat.

Concediu exotic in Egipt

Egiptul este o destinatie renumita pentru soarele sau, pe tot parcursul anului. Daca alegi una dintre locatiile amplasate de-a lungul coastelor, te vei bucura de temperaturi intre 13 si 21 grade Celsius pe timpyl iernii. Sezonul de varf din punct de vedere turistic este din octombrie pana in mai.

Abu Dhabi

Abu Dhabi este o destinatie de vis in perioada noiembrie-aprilie, intrucat atunci clima este uscata si temperaturile blande. In luna noiembrie, media zilnica a temperaturilor este de 24 grade Celsius. Abu Dhabi este locul unde poti vedea unele dintre cele mai mari si mai impresionante cladiri.

Concediu exotic in vacanta de iarna in Abu Dhabi
Concediu exotic in vacanta de iarna in Abu Dhabi

Thailanda

In Thailanda, din noiembrie si pana in martie este sezonul uscat, timp in care temperatura este de aproximativ 30 de grade Celsius. Vacanta de iarna este momentul ideal pentru a vizita acest loc, unde te vei putea bucura de temperaturi ridicate si de vizitele la mare.

Algarve, Portugalia

Algarve este localizat in sudul Portugaliei si este renumit pentru clima sa exceptionala, dar si pentru terenurile de golf. Aici, clima este blanda si temperata si te poti bucura pe tot parcursul anului de plajele cu nisip fin si auriu. In timpul unui concediu exotic, poti vizita Parque Natural da Ria Formosa si zona lagunara dintre Faro si mare.

Insulele Canare

Insulele Canare reprezinta un arhipelag care apartine Spaniei si este situat pe coasta de Nord-Vest a Africii. Este o locatie renumita pentru soarele vesnic. Astfel, in timp ce la noi este frig si posibil chiar zapada, aici temperatura este de aproximativ 20 de grade Celsius. Perioada din noiembrie si pana in aprilie reprezinta extra sezonul, dar este o perioada excelenta pentru o vacanta in Insulele Canare. In aceasta perioada, temperaturile sunt ideale, iar tarifele la cazare sunt mai scazute decat in sezon. Astfel, aceasta este una dintre locatiile ideale pentru un concediu exotic in vacanta de iarna.

Cuba

In Cuba vei gasi unele dintre cele mai splendide plaje din intreaga lume. Pe langa acestea, tara se mandreste cu o mostenire culturala bogata. In largul plajelor se gaseste cel mai frumos recif de corali din Caraibe. Acesta alcatuieste un habitat natural pentru viata subacvatica. Iar daca te indepartezi de mare, ai ocazia sa descoperi o tara fascinanta, care imbina influente africane, caraibene si spaniole.

Capul Verde

Republica Capului Verde este formata din zece insule situate pe coasta Africii de Vest. Ele se intind pe o distanta de aproximativ 600 de kilometri si au o clima mai moderata decat celelalte tari ale Africii. In perioada decembrie-martie, aici temperaturile se ridica la aproximativ 25 grade Celsius. Climatul este semi-desertic, astfel ca sansele sa ploua in timpul vacantei de iarna sunt foarte scazute.

Maldive

Situata in Oceanul Indian, Maldive este o tara insulara care dispune de aproximativ 8 ore de soare pe zi. Temperaturile se situeaza intre 25 si 30 de grade Celsius pe tot parcursul anului. Intre decembrie si martie, aici este sezonul uscat, cunoscut si sub denumirea de musonul de nord-est, timp in care umiditatea creste foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =