Alege drona in functie de specificatii (partea intai)

Alege drona in functie de specificatii (partea intai)

Dupa ce ai aflat care sunt principalele tipuri de drone, este momentul sa afli cum sa iti alegi drona in functie de specificatii. Specificatiile, sau caracteristicile tehnice, sunt esentiale atunci cand cauti o drona potrivita pentru nevoile tale.

Cum alegi drona in functie de specificatii

Autonomia de zbor

Autonomia de zbor este importanta atunci cand alegi o drona in functie de specificatii. Aceasta se refera la cat de mult functioneaza drona cu bateria complet incarcata. Modelele cele mai ieftine pot zbura maxim 10 minute, iar una putin mai performanta poate zbura aproximativ 15 minute. Modelele mai scumpe, care costa cateva mii de lei, pot zbura peste 20 de minute.

In cazul in care vantul este puternic, de exemplu, drona ar putea consuma mai mult curent, pentur a se stabiliza in aer, utilizand elicele la turatie mai mare.

Altitudinea maxima

Se refera la inaltimea maxima la care poate zbura o drona. Modelele profesionale pot zbura pana la 2000-3000 de metri, astfel ca ele pot sa ajunga pe culoarul de zbor al unui avion. Asadar, este nevoie de atentie deosebita in cazul pilotarii unui astfel de model.

Raza de actiune a telecomenzii

Raza de actiune a telecomenzii este un detaliu important. Cu cat este mai restrictiva, cu atat trebuie sa ai mai mare atentie atunci cand pilotezi drona. Daca drona iese din raza de actiune, este posibil sa fie si in afara razei vizuale si astfel, este usor sa o pierzi. Totusi, nu trebuie sa cazi prada tentatiei distantelor de cativa kilometri, intrucat oricum nu vei indeparta drona mai departe de raza ta vizuala. Asadar, cateva sute de metri, pana la un kilometru, ar trebui sa fie suficient in cele mai multe cazuri.

Masuri de siguranta

Exista doua tipuri de masuri de siguranta in cazul unei drone. Unul se refera la cele care previn accidentarile si pagubele produse persoanelor terte. Cealalalt se refera la masurile menite sa previna distrugerea dronei. Cateva dintre masuri includ:

  • Avertizare nivel baterie
  • Avertizare iesire din raza de actiune a telecomenzii
  • Intoarcere la punctul de decolare
  • Avertizare automata la iesire din raza de actiune a telecomenzii
  • Detectie obstacole si evitare automata

Greutate

In ceea ce priveste greutatea, exista doua aspecte diferite. Unul tine de greutatea dronei, care implica incadrarea legala a dronei in diverse categorii, cu legislatia diferita. Iar celalalt aspect se refera la greutatea maxima pe care o suporta pentru camera video si subansamblul de stabilizare.

Greutatea mai mare a dronei ajuta la stabilizarea mai buna in conditii de vant, in special atunci cand drona zboara la inaltimi mai mari. In ceea ce priveste greutatea suportata, utilizatorii profesionisti au nevoie, in general, sa poata atasa o incarcatura de minim 1 kg.

Dimensiuni

Drona de dimensiuni mai mare este mai stabila in cazul conditiilor meteo nefavorabile, dar este mai greu de transportat.

Viteza maxima

Viteza maxima a dronei este una dintre caracteristicile mai putin importante. In ceea ce priveste viteza dronei, exista doua valori specificate de catre producator: viteza de ascenziune in plan vertical si viteza pentru zbor orizontal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − six =