Daca ai o afacere al carei obiect de activitate este vanzarea de produse sau prestarea de servicii, trebuie sa stii ca este necesar sa detii o casa de marcat. Cu ajutorul casei de marcat, sunt inregistrate si monitorizate de catre organismele statului toate tranzactiile financiare pe care le desfasori. In acest mod, autoritatile se asigura ca veniturile tale sunt inregistrate in mod legal si declarate pentru a putea fi impozitate.
Simpla achizitie a unei case de marcat nu este suficienta pentru a putea sa iti incepi activitatea. Procesul de fiscalizare este ceea ce trebuie sa urmeze achizitiei, iar acesta nu este deloc la fel de usor de pus in practica. Pentru a obtine finalizarea lui, este necesar sa intocmesti un dosar stufos si sa stii cand si unde sa il depui. Afla din acest articol care trebuie sa fie continutul dosarului si cum iti poti usura misiunea!
Pregateste-ti dosarul de fiscalizare. Iata ce trebuie sa contina!
Odata ce ai cumparat o casa de marcat, trebuie sa te asiguri ca ea poate fi folosita in conditiile impuse prin lege. Iar cea mai importanta astfel de conditie, de care trebuie sa tii cont, este fiscalizarea casei. Aceasta se realizeaza in urma depunerii unui dosar la D.G.F.P. (Directia Generala a Finantelor Publice) in judetul in care se afla punctul de lucru al afacerii tale.
Dosarul trebuie sa contina o serie importanta de documente care vizeaza atat afacerea ta, cat si modelul de casa de marcat pe care il vei folosi pentru inregistrarea tranzactiilor pe care le desfasori. In acest sens, in dosar trebuie sa te asiguri ca sunt incluse urmatoarele documente:
- copie dupa Certificatul de Inregistrare Fiscala (CIF), pentru firmele platitoare de TVA;
- copie dupa Codul Unic de Inregistrare (CUI);
- copie dupa rezolutia O.R.C. si certificatul constatator;
- copie dupa contractul de inchiriere si cel de comodat de la adresa unde va fi folosita casa de marcat;
- copie dupa cartea de identitate a administratorului sau delegatului;
- stampila societatii;
- copie dupa factura / chitanta aferenta cumpararii casei de marcat;
- copie dupa certificatul de garantie al casei de marcat;
- copie dupa avizul de distributie si service;
- doua cereri tip pentru atribuirea numarului de ordine a seriei fiscale.
In functie de specificul afacerii pe care o desfasori, reprezentantii D.G.F.P. vor putea solicita si alte documente, pentru completarea dosarului. Pentru a avea certitudinea ca dosarul tau este unul complet si ca tot procesul se va desfasura fara a fi necesare drumuri suplimentare sau pierderi de timp cauzate de erori, este de preferat sa apelezi la o companie specializata in domeniu.
Experienta in astfel de situatii este ceea ce garanteaza faptul ca dosarul va fi intocmit in mod corect si complet din prima incercare. Asigura-te ca apelezi la profesionisti care stiu cum sa intocmeasca dosarul rapid si sigur!
Descopera pe TehnicaFiscala.ro toate informatii despre ceea ce implica procesul de fiscalizare a casei de marcat. Tot acolo poti gasi detalii despre cum sa beneficiezi de consilierea de care ai nevoie, pentru a putea sa finalizezi procesul in mod corect si cat mai rapid cu putinta. Alege sa te bazezi pe profesionisti si scapa de grija drumurilor inutile si a erorilor care pot intarzia activitatea afacerii tale!