4 motive pentru care o strategie de promovare Facebook este esentiala afacerii tale

4 motive pentru care o strategie de promovare Facebook este esentiala afacerii tale

Facebook are aproape 3 miliarde de utilizatori activi in fiecare luna. Chiar daca numarul de utilizatori in Romania este relativ mic in comparatie cu celelalte tari, nu uita ca Facebook este cea mai utilizata platforma din intreaga lume.

Astfel, afacerea ta trebuie sa aiba o pagina iar tu ar trebui sa apelezi la servicii de promovare Facebook pentru a atrage cat mai multi clienti. In momentul de fata, nu exista motive pentru care ar trebui sa stai departe de aceasta platforma. In schimb, iata numai 4 dintre motivele pentru care prezenta pe ea este absolut necesara!

Platformele Meta sunt cele mai populare de pe internet

Dupa cum probabil stii, ecosistemul Meta este destul de mare. Partea buna, mai ales pentru afaceri, este faptul ca platformele sunt interconectate (de exemplu, reel-uri de pe Instagram pot fi vizualizate si pe Facebook).

Ceea ce probabil nu stiai este faptul ca aproape 80% din toti utilizatorii de Internet sunt activi pe cel putin o platforma Meta. Astfel, o strategie de promovare Facebook ar putea ajunge la un numar foarte mare de oameni.

Utilizatorii sunt activi zilnic

Acest lucru este stiut – totusi, nu toata lumea verifica Facebook in fiecare zi. Acest argument nu este chiar adevarat. De ce? Pentru ca 80% din utilizatorii platformei sunt activi zilnic pe platforma.

Astfel, chiar daca strategia ta de promovare nu a avut succes astazi, nimic nu este pierdut si nu ar trebui sa renunti. Maine ai aceleasi sanse de succes, dupa cum s-ar spune.

Acesta este unul dintre motivele pentru care, chiar daca exista multe alte platforme care permit strategii de promovare mai ieftine, majoritatea afacerilor aleg sa investeasca in promovare Facebook.

Facebook are utilizatori pentru afacerea ta

In cele mai multe cazuri, administratorii de afaceri nu apeleaza la servicii de promovare pe aceasta platforma deoarece sunt de parere ca nu exista utilizatori/target pentru afacerea lor. Acestia cred ca platforma este populata, in mare parte, de copii sau de proaspeti adulti, dupa cum s-ar zice.

Totusi, statisticile spun altceva. Mai exact, persoanele de 35-44 de ani reprezinta peste 30% din numarul total de utilizatori. Pe scurt, Facebook este platforma preferata a acestora – pe cand Instagram, de exemplu, este preferat de persoanele sub 25 de ani.

Astfel, o strategie de promovare Facebook te va ajuta sa iti gasesti clienti, fie ca vinzi jucarii pentru copii, fie ca vinzi unelte sau materiale pentru constructii.

Afacerile prezente pe Facebook se pot bucura de o crestere de 53% a vanzarilor

Cum, mai exact? Ei bine, cu ajutorul unei simple functionalitati – chat-ul live. Conform statisticilor Facebook, daca o afacere foloseste aceasta functionalitate, sansele ca un potential client sa faca o comanda cresc pana la 53%.

Apoi, daca completezi chat-ul live cu o strategie de promovare Facebook de exceptie, atunci te vei bucura de comenzi si clienti noi in permanenta.

Vrei sa beneficiezi si tu de avantajele unei promovari pe Facebook? Nimic mai simplu, expertii agentiei The Markers iti stau oricand la dispozitie. Acestia se pot ocupa de prezenta ta pe platformele social media, dar iti pot oferi si servicii complete si integrate de digital marketing – pentru o prezenta online exceptionala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =