Abordarea potrivita in domeniul HoReCa

Abordarea potrivita in domeniul HoReCa

Sunt tot mai multi oameni care isi deschid o afacere in domeniul HoReCa. Insa, nu toti dintre ei cunosc abordarea potrivita astfel incat afacerea sa cunoasca succesul.

In afara de echiparea spatiului cu toate utilajele horeca necesare, sunt si alte aspecte care influenteaza succesului unui business.

Piata de hoteluri, restaurante si cafenele evolueaza din ce in ce mai mult si ajungem sa vedem tot felul de schimbari. Sunt afaceri care se inchid, afaceri care de abia isi fac aparitia pe piata si afaceri care au o vechime si sunt cunoscute. Diferenta dintre aceste trei categorii este reprezentat de modul de abordare si perpectiva proprietarului.

Managerul unui astfel de business trebuie sa fie deschis la minte, modern si sa accepte schimbarile aduse de tehnologie.

Pasi catre o afacere HoReCa de successtrategie domeniul HoReCa

  1. In primul rand, un viitor proprietar al unui local trebuie sa faca investitii inteligente. Aceste investitii incep cu lucrarile de constructive si design pana la echipamentele profesionale si echipa de angajati.
  2. Gandirea si realizarea unui plan de afaceri bazat pe un USP (Unique Selling Proposition). Desi mai sunt si alte afaceri ca a ta, trebuie sa aduci ceva nou, unic si original pentru a impresiona. Acest ceva poate fi design-ul locatiei, meniul, tema locatiei sau chiar gustul preparatelor.
  3. Modul de abordare al clientilor este foarte important. Ti-ai deschis restaurant, au venit cativa clienti si au fost incantati sau nu. Ce faci ca sa ii convingi sa mai vina sau sa le schimbi parerea negativa? De asemenea, ce faci ca sa castigi si mai multi clienti sis a ii fidelizezi pe parcurs? Cateva sfaturi in aceasta directie: creaaza un raport calitate-pret corect, ofera beneficii clientilor fideli, promotii sau oferte, comporta-te si serveste-i exemplar, etc.
  4. Abordarea unor strategii de marketing si promovare. Nu este suficient sa ai cativa client care iti iubesc produsele. Trebuie sa creezi o imagine pentru afacerea ta si sa o faci vizbila si in randul oamenilor care inca nu au auzit de ea. Asa ca promoveaza-te pe pagini de socializare si pe strada.
  5. Adaptarea la noile tendinte ale tehnologiei. Este important ca managerul sa fie la curent cu ce este nou in domeniul HoReCa sis a abordeze pe cat se poate aceste schimbari.

Pentru mai multe informatii despre cum sa iti creezi un brand puternic in domeniul horeca, acceseaza acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − four =