5 lucruri interesante despre statiile de epurare

5 lucruri interesante despre statiile de epurare

Epurarea apelor este o necesitate din ce in ce mai mare in lume si chiar daca in aproape fiecare localitate se gasesc statii de epurare a apei, este esentiala o evolutie continua, atat in ceea ce priveste numarul cat si in ceea ce priveste eficienta lor. Dat fiind faptul ca nu li se acorda o atentie atat de mare si ca multi oameni nu constientizeaza importanta acestor statii, cei de la General Biotech au creat o lista cu 10 lucruri foarte interesante despre ele.

5 lucruri despre statii de epurare pe care oricine ar trebui sa le stie

  1. Primele statii de epurare au aparut abia in secolul XIX. Anglia este gazda acestor statii iar motivul aparitiei lor a fost mirosul extrem de puternic degajat de Tamisa din cauza deseurilor.
  2. Tot in Anglia a aparut si monitoringul pentru statii de epurare, precum si parametrul CBO5 ( consum biochimic de oxigen) care a devenit extrem de important la proiectarea unei statii.
  3. SUA a adoptat cel mai bine statiile de epurare, avand in 1984 nu mai putin de 15400 de statii destinate unui numar de peste 172 de milioane de locuitori.
  4. Epurarea este un proces complex, impartit in mai multe parti. Astfel, o prima parte este reprezentata de retinerea si neutralizarea substantelor nocive, in timp ce a doua este reprezentata de prelucrarea namolurilor obtinute.
  5. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de statii de epurare. Astfel, in functie de necesitati au aparut separatoarelor de grasimi, utilizate foarte des in restaurante, fastfood-uri sau carmangerii, separatoarele de hidrocarburi, utilizate in service-urile auto si statiile destinate apelor menajere individuale. Evident, cele mai importante sunt statiile de epurare destinate comunitatilor sau cele industriale, deoarece reusesc sa curete cele mai mari cantitati de apa.

De ce este importanta o statie de epurare?

Importanta unui astfel de dispozitiv este uriasa, in conditiile in care reuseste sa purifice apa murdara si sa o redea naturii. Datorita acestor statii de epurare ne putem bucura de o planeta mai curata si putem lasa o mostenire sanatoasa copiilor si nepotilor nostri. Evident, pentru asta este nevoie de o munca sustinuta, de o evolutie continua a statiilor si de responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =