3 pasi simpli pentru intarirea musculaturii spatelui

3 pasi simpli pentru intarirea musculaturii spatelui

Durerile de spate sunt cu adevarat o problema indiferent de varsta, sex si conditie fizica, evident aceste dureri sunt de intesitate diferita in anumite perioade ale vietii.

Foarte important: Inainte de a incepe  orice exercitiu fizic faceti incalzire cel putin 10-25 de minute in functie de tipul de efort ce urmeaza sa-l depuneti.

In primul rand trebuie sa va incalziti articulatiile prin miscari circulare iar apoi sa va intindeti muschii pentru a evita eventuale accidentari.

Dupa care se trece la adevaratele exercitii pentru intarirea musculaturii spatelui:

1. Exercitii la aparatul special pentru muschii spatelui (helcometru), unde se va executa un exercitiu pentru trunchi.

Se incepe cu o serie de incalzire 12-14 repetari pe urma se fac 3 serii a cate 5-10 repetari. Bara aparatului trebuie trasa catre piept. 

La acelasi aparat exercitiu trebuie facut doar ca de aceasta data bara trebuie trasa catre ceafa.

2. Corpul trebuie usor inclinat in fata si nu trebuie sa fortati pe revenire, riscati o accidentare mai ales in cazul persoanelor inaintate in varsta.

3. Exercii pe saltea: aceste exercitii sunt foarte la indemana si usor de facut de catre oricine; exercitiile intaresc foarte bine musculatura abdomeniului inferior.

Salteaua se aseaza pe o suprafata rigida, spatele perfect drept si genunchii indoiti, dupa care se ridica la piept, pe revenire sunt pusi in miscare si muschii lombari.

Se fac cate 3 serii a cate 10-15 repetari.

Acest exercitiu este foarte practic chiar si in vacanta deoarece salteaua spre deosebire de helcometru este usor de transportat si depozitat.

Nu uitati sa respirati normal si sa va hidratati in timpul oricarui exercitiu fizic.

Speram ca acesti 3 pasi simpli au fost de folos si ca o sa aplicati aceste sfaturi pentru a obtine o muscultatura a spatelui ca de fier.

Summary
Review Date
Reviewed Item
intarirea musculaturii spatelui
Author Rating
41star1star1star1stargray

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 5 =