10 motive pentru care sa participi la un team building

10 motive pentru care sa participi la un team building

 

Team building-ul este un program care ofera un mediu nou si activitati diferite care ajuta la imbunatatirea comunicarii si increderii intre membrii grupului si organizatiei ca intreg. Filosofia din spatele conceptului de team building in Romania, dar si peste tot in lume este bazata pe ideea membrilor grupului ca parti a unor echipe interdependente, nu ca si muncitori individuali.

Un team building ofera o serie de avantaje si beneficii atat indivizilor care participa cat si firmei de care tin pe parte de productivitate:

 1. ajuta la crearea de noi relatii intre membrii echipei
 2. ajuta la crearea unui sentiment de apartenenta la grup
 3. imbunatateste abilitatile de leadership si moralul
 4. defineste intr-un mod clar obiecte si scopuri
 5. imbunatateste productivitatea organizationala
 6. identifica punctele forte si punctele slabe ale unei echipe
 7. imbunatateste abiliatatea de a rezolva probleme
 8. imbunatateste creativitatea spargand barierele existente
 9. defineste intr-un mod clar obiecte si scopuri
 10. imbunatateste productivitatea organizationala

Acestea sunt doar cateva din avantajele unui team building, sunt mult mai multe, in functie de ce se va intampla si cum se va desfasura team building-ul. Este o experienta unica si uimitoare, atat pentru fiecare individ in parte cat si pentru echipa din care face parte si tot de reprezinta ea.

Team building-ul este folosit de cele mai mari si de succes companii din lume pentru ca functioneaza, pentru ca este o forma si o practica care are efect. Din pacate cei mai multi manageri de companii nu considera ca echipa lor are nevoie de astfel de activitati chiar daca sunt constienti ca exista probleme de comunicare.

Succesul oricarei afaceri depinde de angajatii sai, si daca acestia reprezinta sau nu o echipa in adevaratul sens al echipei, adica daca lucreaza impreuna, concomitent, ca diferite parti a aceluiasi organism sau daca fiecare isi face treaba singur, fara a lua in vedere pe ceilalti.

Modul in care se desfasoara un team building, activitatile pe care se axeaza depinde de participanti, de ce doresc sa faca, de ce au nevoie si de cum vor ei sa se desfasoare team building-ul. In orice caz, aceste activitati, indiferent de forma sub care se realizeaza sunt activitati din care se pot invata foarte multe lucruri.

One Reply to “10 motive pentru care sa participi la un team building”

 1. Pingback: mihai vasilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 3 =