Ce inseamna sa fii mama

Ce inseamna sa fii mama

Bebelusii sunt adorabili. Nimic nu se compara cu sentimentele care te invaluie atunci cand iti tii copilul in brate, si nimic nu te face mai mandra ca primii pasi ai micutului tau.

Sa fii mama inseamna mai mult decat sa dai nastere unui copil. Este un sentiment care creste inca de la prima veste ca vei aduce pe lume un copil si se intensifica odata ce l-ai tinut pentru prima data in brate. Inseamna griji, inseamna nopti nedormite, inseamna alegeri, inseamna curaj si iubire. A fi mama nu este ceva ce ai putea invata in avans, este o experienta pe care o inveti pe parcurs, iar instinctul de a a-ti proteja copilul te ghideaza pe drumul cel bun de fiecare data. Mamicile stiu intotdeauna ce este mai bun pentru copiii lor si de la suzete Dr. Browns, pana la jucariile educative, ele vor alege tot ce este mai bun pentru micile minuni din viata lor.

A fi mama inseamna iubire neconditionata pentru copil indiferent de problemele care apar in viata. Nu conteaza cate nopti nedormite s-au intamplat din cauza lui, cate griji si probleme ti-a facut, tu ca mama vei fi sprijinul lui pentru totdeauna.

A fi mama este un dar de neegalat pentru orice femeie. Este o conexiune si un sentiment care nu se poate transpune in cuvinte. Este o iubire care creste continuu, o iubire care va fi mereu. Pentru mame este greu sa stie ca nu pot alina suferinta si durerea copiilor lor, ca nu pot preveni nedreptatea. Mama este mereu acolo cand copilul are nevoie de ea, si de prima data cand va auzi “Mama, am nevoie de tine”, va fi acolo, pregatita sa te ajute.

Insa dincolo de toate aceste sentimente, pentru o mama, toate deciziile pe care trebuie sa le ia sunt de cele mai multe ori foarte dificile. Inca din primele zile de viata ea se va intreba: Ce ii pot oferi copilului meu astfel incat sa duca o viata cat mai buna, mai fericita si sa fie sanatos. Pentru acest lucru se va informa si va cauta in toate partile cele mai bune raspunsuri. Instinctul o va deterima de fiecare data sa aleaga tot ce este mai bun, si sa ii ofere copilului tot ce are el nevoie. Fie ca vorbim despre biberoane, suzete, hainute, scutece, sau tipul de mancare, mereu va exista acea intrebare, oare am facut cel mai bun lucru pentru copilul meu? Odata ce copilul creste, grijile sunt din ce in ce mai multe, insa o mama va sti mereu ce sa aleaga.

Se spune ca este o binecuvantare, un dar, o relatie care nu se termina niciodata si o iubire care nu moare niciodata. Este cel mai bun lucru pe care il poate simti vreodata, cea mai mare dragoste pe care o poate simti o fiinta umana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 3 =