Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Copiii asteapta cu nerabdare fiecare sarbatoare. Pastele este una dintre cele mai frumoase momente ale anului, pentru copii. Chiar daca nu iti doresti sa ii implici in pregatiri, ar trebui sa stii ca fiecare copil poate contribui cate putin la pregatirile pentru Pasti, iar faptul ca le permiti sa te ajute ii face intotdeauna fericiti. Insa dincolo de pregatirile pentru sarbatoare, exista diverse activitati frumoase de Pasti pe care le poti organiza, pentru a-i bucura pe cei mici. In primul rand, desi nu este inca un obicei la noi in tara, te poti gandi sa organizezi o vanatoare de oua de Pasti.

Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii
Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Cu siguranta stii ca acest mic joculet este practicat in strainatate si ii bucura nespus de mult pe copii. Chiar daca la noi nu este o acitivtate de amploare si nu toata lumea apreciaza obiceiurile provenite de la straini, poti sa organizezi o vanatoare de oua pentru copiii tai. Astfel, vei reusi sa oferi o nota de originalitate sarbatorii petrecute in familie si vei asigura distractia si fericirea copiilor.

Cum sa organizezi vanatoarea de oua de Pasti

Vanatoarea de oua de Pasti poate avea loc atat in interior, cat si in exterior. Daca vremea este frumoasa si se poate sta afara, gradina este locul ideal pentru aceasta activitate. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a organiza vanatoarea de oua de Pasti:

  1. Decoreaza casa si curtea cu baloane colorate, umplute cu heliu si cu diverse statuete in forma de iepuras, precum si alte obiecte tematice.
  2. Ascunde oua de ciocolata sau de plastic, cu diverse surprize in interiorul lor, in diferite locuri alese strategic. Alege unul dintre oua si scrie un biletel de felicitare.
  3. Amplaseaza comoara in functie de varsta copiilor, astfel incat sa nu fie nici prea usor de gasit, dar nici prea greu.
  4. Pregateste pe o masa cateva pungute albe – in functie de cati copii vor participa la vanatoarea de oua de Pasti – markere colorate si abtibilduri. Inainte de a incepe vanatoarea, roaga-i pe copii sa isi personalizeze saculetul in care vor aduna ouale gasite. La finalul jocului, pot pastra saculetul ca amintire.
  5. Dupa ce se incheie jocul, ofera-i copilului care a gasit oul cu biletelul de felicitare un cadou special, drept recompensa ca a gasit acest ou.

La finalul jocului, copiii au nevoie de putina relaxare. Pentru acest moment, trebuie sa fii pregatita din timp cu apa, racoritoare si gustari pentru copii. Dupa tot efortul depus in cautarea oualor si dupa bucuria de la finalul vanatorii, cei mici vor avea nevoie de o pauza in care sa isi recapete fortele.

Sfaturi pentru o vanatoare de oua de Pasti reusita

Inca dinainte de a incepe vanatoarea de oua de Pasti, este important sa stabilesti cateva reguli pe care sa le urmeze concurentii la vanatoare. De exemplu, poti face aceasta vanatoare contra-cronometru.

Pentru ca fiecare echipa sa aiba sanse egale, imparte copiii astfel incat in echipa sa fie si copii mai mici, si mai mari. Iar pentru ca toata lumea sa se bucure cu adevarat de aceasta activitate, nu uita sa le reamintesti copiilor ca aceasta vanatoare este una menita sa ii bucure. Competitia nu este atat de importanta, co petrecerea timpului impreuna, intr-un mod inedit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + nine =