Tu stii de ce trebuie sa schimbi kitul de distributie?

Tu stii de ce trebuie sa schimbi kitul de distributie?

Probabil ca atunci cand auzi aceasta intrebare primul lucru pe care il faci este sa deschizi manualul masinii si sa citesti raspunsul de acolo. Dar trebuie sa recunosti ca vei uita imediat ce ai citit si vei ignora sfatul producatorului de a schimba kitul de distributie dupa un anumit numar de kilometri.

Nu te invinuim, sa tii minte o astfel de informatie sau sa verifici manualul saptamanal pentru a compara numarul scris acolo cu numarul scris pe bord nu e tocmai distractiv, iar tu nu ti-ai luat masina pentru a avea o bataie de cap in plus.

Dar ti-ai luat masina pentru a te folosi de ea, si nu poti face asta daca se opreste brusc in mijlocul drumului sau daca se strica o parte din motor. Asa ca hai sa vedem de ce trebuie sa schimbi kitul de distributie, cu explicatii usor de inteles si de tinut minte.

Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca rolul distributiei este de a sincroniza toate componentele care sunt responsabile de admisie, de evacuare si de pozitia cilindrilor din motor, asa incat sa fie respectati timpii de ardere. Pe scurt, este ansamblul care face ca toate celelalte piese de sub capota sa functioneze la momentul potrivit si in ordinea corecta. Nu-i asa ca incepi sa intelegi importanta ei?

De cele mai multe ori, distributia este compusa dintr-o curea dintata de antrenare, o rola de ghidare, o rola intinzatoare si o pompa de apa (unde este cazul). Ocazional, in loc de curea se gaseste un lant, iar acest ansamblu are denumirea de “distributie pe lant” si este mult mai durabil, dar chiar si acesta trebuie schimbat la un moment dat.

Acum ca ai inteles cat de importanta este distributia, trebuie sa afli si care sunt cateva dintre problemele care pot aparea daca nu o schimbi la timp:

  • Ruperea dintilor, sau chiar a curelei in sine
  • Indoirea supapelor in urma loviturii pistoanelor
  • Distrugerea chiuloasei
  • Fisurarea blocului motor
  • Spargerea pistoanelor
  • Ruperea bielelor
  • Afectarea vilbrochenului

Da, e atat de grav precum suna!

Asa ca nu ignora sfaturile producatorului si tine cont de recomandarile acestuia pentru momentul schimbarii pieselor din masina. Iar cand vine acel moment, apeleaza cu incredere la magazinul online Egarajul unde gasesti kituri de distributie la cele mai bune preturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *