Semne ca ai ajuns la finalul casniciei 

Semne ca ai ajuns la finalul casniciei 

Uneori, chiar daca nu asta ti-ai dorit, constati ca ai ajuns la finalul casniciei. Problemele s-au adunat de-a lungul anilor si ati ajuns in punctul in care nimic nu mai poate salva casnicia. Poate unul dintre voi a incercat mereu sa faca relatia sa mearga, dar indiferent de eforturile depuse, nimic nu a functionat. Finalul casniciei nu poate avea decat un deznodamant: divortul. Dar cum iti dai seama daca ai ajuns in acel punct in care casnicia sa nu mai merite o sansa?

Exista cateva semne care iti dau de inteles ca indiferent de ceea ce iti doresti, ai ajuns la finalul casniciei. Iata care sunt acestea.

Semne ca ai ajuns la finalul casniciei

Aspectele negative in casnicie sunt majoritare

Desigur ca toti avem momente cand ne intrebam daca momentele frumoase din casnicie le depasesc pe cele urate. Insa atunci cand lucrurile negative din casnicie le depasesc pe cele pozitive, este un semn clar ca ai ajuns la finalul casniciei. Conform terapeutilor in relatii, lucrurile pozitive din casnicie trebuie sa fie de cinci ori mai multe decat cele negative, pentru ca aceasta sa nu fie sortita esecului.

Infidelitate fara remuscari

Desi este neplacut ca partenerul sa iti fie infidel, astfel de lucruri se mai intampla. Insa daca regreta, isi cere scuze si iti demonstreaza ca te iubeste, infidelitatea poate fi iertata. Dar in momentul in care partenerul infidel nu are niciun fel de remuscare pentru ca te-a inselat, atunci casnicia nu mai merita sa fie salvata. Tot ce poti face este sa accepti situatia si sa mergi mai departe – fara partenerul infidel.

Nu va mai atingeti vreodata

Sexul este important intr-o casnicie, dar nu este singurul lucru care conteaza. Exista si altfel de atingeri importante, pe langa cele cu conotatie sexuala. Acestea se refera la imbratisari, tinutul de mana si chiar giugiuleala de pe canapea. Daca acestea nu mai au loc, atunci este sigur ca ai ajuns la finalul casniciei. Asta deoarece atingerile sunt intime si absolut necesare intr-o casnicie. Ele reprezinta modul de comunicare senzuala si conexiune intre parteneri.

Nu mai povestiti

Una dintre cele mai importante aspecte ale unei casnicii este acela de a avea in partener un prieten, o persoana cu care sa iti placa sa conversezi. Daca nu mai simti nevoia sa ii povestesti partenerului ceea ce ti se intampla, atunci nu mai aveti nicio sansa de reusita impreuna.

Ati incetat sa va mai pese sau sa va mai ascultati

Daca unuia dintre voi nu ii mai pasa de viata celuilalt, atunci inseamna ca relatia voastra nu mai este de mult pe calea cea buna.

Dependente netratate

Sa stai cu o persoana care este dependenta de alcool sau droguri este un adevarat cosmar. Astfel de dependente schimba un om, iar o casnicie cu o astfel de persoana este de neimaginat. Asadar, daca partenerul tau are o astfel de dependenta si refuza sa se trateze, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa pui capat casniciei.

Gandul de a divorta iti da putere

Daca visezi la cum ar fi viata ta daca ai divorta, iar asta iti da energie si te ajuta sa te simti mai bine, mai energica si mai optimista, atunci probabil ca ai ajuns la finalul casniciei. Cel putin, acest lucru inseamna ca ai ajuns intr-un moment critic al casniciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *