informatii utile despre instalatiile termice

informatii utile despre instalatiile termice

Incalzirea intr-o locuinta este indispensabila in mod special in sezoanele friguroase. Sunt probleme insa atunci cand centrala comuna nu mai merge, sau atunci cand centrala noastra proprie are diferite erori. De aceea instalatia trebuie corect efectuata, in caz contrar, pe langa faptul ca vom tremura de frig daca se strica intr-o perioada friguroasa, exista si pericole de accidente casnice. Gazele sunt periculoase, asa ca o lucrare a unei instalatii termice gresit efectuate poate reprezenta un adevarat pericol.
Instalatia locala este cea mai simplu de efectuat. Ea cuprinde sursa termica si suprafata de incalzire. Acest tip de instalatie are o serie de avantaje. In primul rand, costul este unul redus, si are posibilitatea incalzirii numai spatiilor pe care le folositi. Se pot folosi toate tipurile de combustibili gazosi, lichizi sau solizi.
Bineinteles ca prezinta si cateva dezsavantaje. Spatiu pe care il ocupa este unul destul de mare, pentru fiecare soba costurile sunt diferite, si exista unele pericole de riscuri de accidente atunci cand folosim combustibilii.
Incalzirea cu apa calda la temperatura medie se face prin folosirea apei la o temperatura de 95 de grade, iar incalzirea cu apa calda la o temperatura joasa, se face prin folosirea apei la o temperatura de 65 de grade.
Instalatiile pentru o astfel de incalzire poate sa cuprinda o conducta, iar aceasta lucrare se numeste instalatie monotub, si cu doua conducta, de data aceasta numindu-se instatie bitub.
Modul de circulatie a apei da denumirea a doua procedee si anume: instalatie cu circulatie normala si instalatie cu circulatie fortata.
Modul de amplasare a conductelor de distributie poate fi: cu distributie superioara si cu distributie inferioara.
Dupa gradul de raspuns la conditiile de stabilitate termica si hidraulica, instalatiile pot fi: instalatii cu reglare termo-hidraulica locala, instalatii cu reglare termo-hidraulica centrala si instalatii cu gestiune globala a energiei.
Sistemul de incalzire cu apa calda are atat avantaje cat si dezavantaje. Va prezentam cateva dintre acestea. In primul rand, asigura siguranta in exploatare si intetinere si asigura conditiile de conforta datorita temperaturii scazute a suprafetii corpurilor de incalzire.
Partea urata este ca exista pericol de inghet in cazul in care nu exista un sistem constra inghet, iar costurile de investitie sunt destul de mari in comparatie cu alte sisteme de incalzire.
Centralele termice sunt des utilizate, insa trebuie sa simt exact instructiunile de folosire, pentru a ne putea folosi de ea in mod corect.
Centrala termica reprezinta un generator de caldura bazata pe conversia unei forme de energie, cum ar fi curent electric, combustibil lichid solid sau gazos, in energie termica.

Cea mai utilizata forma de energie este cea bazata pe arderea directa a carbunelui, a pacurei, a gazului metan sau a celui lichefiat, iar intr-o masura mai mica a lemnului sau a deseurilor de lemn.

O centrala termia este alcatuita din cazane, pompe, elemente de lagatura si distribute, elemente de evacuare a produselor arderii si instalatii de automatizare.
Centralele termice destinate incalzirii cladirilor mici sunt prevazute cu un singur cazan si asigura, de regula, necesarul de caldura destinat incalzirii apei de consum. Ele poarta denumirea de microcentrale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =