Drujbele electrice – extrem de utile toamna si nu numai

Drujbele electrice – extrem de utile toamna si nu numai

drujbe-electrice

Toamna nu este doar anotimpul recoltei, ci si sezonul in care ne aprovizionam cu lemne pentru iarna. Pentru ca e aici sezonul in care ne gandim sa incepem sau chiar dam startul aprovizionarii cu lemne, avem nevoie si de un echipament destinat taierii lemnelor care sa ne ajute sa muncim usor si rapid. Daca ai o casa la tara si te incalzesti cu lemne, cu siguranta te gandesti cum sa faci rost de ele. De obicei exista cineva care iti aduce bustenii in curte, ca sa nu mai trebuiasca sa mergi in padure. Totusi, bustenii trebuie taiati in bucati mai mici, pe care apoi ii crapi cu securea. Cel mai rapid si mai eficient mod de a taia bustenii este folosirea unei drujbe electrice sau pe benzina.

Pana nu demult, putea dura mai multe zile sa tai toti bustenii, pentru ca oamenii erau nevoiti sa foloseasca fierastraul manual. Cand au devenit drujbele mai accesibile, toata operatiunea aceasta s-a simplificat. Desi am folosit o perioada o drujba pe benzina, am realizat ca mi s-ar potrivi mai bina una electrica.

M-am documentat si am aflat ca exista mai multe tipuri de drujbe, dupa modul si frecventa utilizarii lor, ca de exemplu profesionale si ocazionale. Mai exista si gama de drujbe pentru utilizare medie, dar si aceasta este similara cu gama de drujbe profesionale, deci nu a fost de interes pentru mine. Eu am ales una pentru uz ocazional, dat fiind faptul ca o folosesc doar cand am nevoie, adica de cateva ori pe an. Nu sunt un taietor de lemne profesionist. Inainte, aveam un vecin care in alti ani mi-a taiat el lemnele cu drujba contra cost. Am platit o suma destul de mare si de aceea m-am decis sa imi cumpar propria drujba, daca tot trebuie sa cheltuiesc bani.

Diferenta dintre o drujba pe benzina si una electrica este motorul. In cazul drujbelor electrice, este vorba de un motor electric. La randul ei, o drujba electrica poate fi cu acumulator sau fara, iar cele cu acumulator iti ofera avantajul portabilitatii. Inainte de a alege drujba, am tinut cont de diversi factori, cum ar fi puterea motorului, portabilitatea, fiabilitatea, greutatea si designul drujbei. Am ales o drujba electrica de 2000 W, o putere suficienta pentru lucrarile la care o voi folosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =