Cum te pregatesti pentru un interviu de angajare

Cum te pregatesti pentru un interviu de angajare

interviu de angajare

An nou, rezolutii noi, asa ca trebuie cu totii sa efectuam o introspectie viguroasa si sa ne dam seama daca vrem sau nu sa continuam pe drumul pe care am apucat-o in 2015. Unii dintre noi sunt constransi de circumstante sa faca o schimbare, iar aceasta sa fie una in regim de urgenta, in vreme ce altii, care au o stabilitate mai buna pe piata muncii, pot hotari acest aspect din viata lor. In orice tabara ne-am afla, e bine din cand in cand sa stam si sa analizam directia incotro se indreapta viata noastra, pe toate palierele sale, cu precadere cel al job-ului.

Mai mult sau mai putini emotivi, trebuie sa invatam sa ne controlam atunci cand ne aflam in fata unui recrutor, mai ales daca vizam ocuparea unui loc de munca important, care sa ne aduca satisfactii si de ordin evolutiv profesional, nu doar financiar. Totusi, pana sa ajungem sa stam la discutii negociative cu respectiva persoana de care depinde angajarea noastra, trebuie sa avem temele facute inca de acasa, asa ca in cele ce urmeaza vom incerca sa aflam impreuna care sunt pasii cei mai importanti de urmat atunci cand te intrebi retoric cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare.

 

Completarea CV-ului

Iata deci primul pas care te aduce mai aproape de angajatorul tau. In functie de pozitia urmarita, trece in CV toate detaliile relevante care consideri ca te-ar ajuta sa o iei inaintea celorlalti candidati. Incearca totusi sa nu il incarci inutil si sa nu treci chiar toate experientele de grup inca de la gradinita, caci ele nu doar ca nu vor fi gasite ajutatoare, dar te pot chiar descalifica, in conditiile in care, stim cu totii, la o prima si fugara privire, se face o triere in masa a candidatilor.

 

Motivatia

Incearca sa cauti un loc de munca unde sa nu gasesti doar satisfactie financiara. Da, e adevarat, pe toti ne motiveaza zerourile de pe fluturasul de salariul, insa cifrele respective nu sunt totul. Se spune ca daca faci ceea ce iti place, nu vei mai considera respectiva activitate drept o munca, o cazna, deci gandeste-te si analizeaza-ti abilitatile, dar mai ales pasiunile, incearca sa le pui in practica, iar daca reusesti si sa scoti bani din asta, atunci e perfect, ai reusit sa imbini utilul cu placutul !

 

Atitudinea

E firesc, te indrepti spre necunoscut, mai ales daca esti la primele expeirente de genul, dar nu te descuraja. E foarte posibil sa nu ai un CV foarte atractiv pentru angajator, dar daca stii cum sa te vinzi, daca stii sa transmiti o imagine a sinelui tau profitabila, atunci ai un mare avans in detrimentul celorlalti, deci nu te duce la interviu cu capul plecat, dar nici nu sfida persoana din fata ta, care te intervieveaza. Fii sincer/a cu propriile limitari, caci nu e cazul sa blufezi, mai ales ca asa-zisele tale competente se pot foarte usor testa in primele trei luni, care mai sunt si de proba, deci atentie, nu minti inca din startul relatiei profesionale, caci ea poate avea un coboras la fel de vertiginos precum ascensiunea incipienta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *