Cum se asfalteaza curtile in 3 pasi simpli?

Cum se asfalteaza curtile in 3 pasi simpli?

Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la asfalt atunci cand vine vorba despre realizarea unor alei sau a unor parcari pentru curti. Asfaltul este un material usor de pus in opera, foarte rezistent si in ultima vreme foarte atractiv din punct de vedere estetic. Procesul de asfaltari curti nu este unul tocmai simplu, atata vreme cat se doreste un strat foarte rezistent, care sa faca fata fara probleme schimbarilor de temperatura, greutatilor mari si trecerii timpului.

Atunci cand apelezi la o firma pentru asfaltarea curtilor, trebuie sa ii ceri o garantie cat mai mare pentru proiect si sa te asiguri ca respecta urmatorii pasi:

  1. Pregatirea suprafetei pe care urmeaza sa se toarne asfaltul. Este un pas esential pentru obtinerea unui strat cu durata mare de viata. Daca suprafata va fi utilizata pentru circulatia automobilelor, trebuie sa se sape terenul pana la adancimea de 0.6 metri, cu o inclinatie usoara, in asa fel incat sa se dreneze cat mai bine apa. In groapa astfel facuta se toarna pietris grosier, peste care se aplica un strat de pietris mai fin, in asa fel incat straturile sa se taseze foarte bine. Este important sa se aleaga un pietris de foarte buna calitate. In caz contrar, acesta nu se poate intari si nivela coresponzator.
  2. Turnarea asfaltului. Pentru aleile din curte este suficient un singur strat de asfalt. Pentru drumuri insa, va fi necesara turnarea a doua straturi cu grosimea de 3-5 cm. Ambele straturi trebuie sa se toarne la temperatura de minim 10 grade Celsius. In caz contrar, rezistenta lor nu va fi cea dorita. De asemenea,este bine ca pe timpul turnarii vremea sa nu fie ploioasa, deoarece asfaltul risca sa se crape imediat dupa turnare. De asemenea, este recomandat ca asfaltul sa fie turnat imediat dupa turnarea straturilor inferioare. In caz contrar, exsita riscul ca acestea sa fie stricate de circulatie sau de o furtuna.
  3. Mentenanta. Asfaltarea nu se termina cu turnarea propriuzisa. Este bine sa se asigure si o mentenanta corecta. Daca straturile inferioare si straturile de asfalt sunt bine turnate, atunci mentenanta este foarte simpla. In caz contrar, apar gropi si vor aparea crapaturi si gropi. Gropile si crapaturile pot fi reparate doar prin taierea bucatilor defecte si turnarea unui strat nou de asfalt. Mentenanta, cel putin pentru primii ani de exploatare, trebuie sa fie realizata de catre firma care a turnat asfaltul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 3 =