Cum poti face economie la caldura?

Cum poti face economie la caldura?

Se apropie cu pasi tot mai repezi anotimpul rece. Acesta poate fi un motiv de ingrijorare daca stii ca nu ai puse la punct toate detaliile legate de incalzire de care va depinde confortul tau si al celor dragi. Insa cand vine vorba despre consum, trebuie sa stii ca poti face economiela caludra.

Cu ce dispozitive poti face economie la caldura?

Exista mai multe metode prin care poti reusi sa reduci costurile la facturile de caldura, curent, apa si gaz, daca iti doresti asta cu adevarat. In special pe perioada iernii, cei mai multi romani se confrunta cu situatia in care sumele pe care trebuie sa le plateasca pentru consumul de resurse din locuinta depasesc veniturile de care dispun.

termostat salus

Solutii pentru economie la caldura?

  • Inchide caldura cand esti plecat de acasa. De asemenea, poti profita de robinetii ce sunt instalati pe calorifere si sa ii setezi la o temperatura mica inainte de a parasi locuinta. Este un truct foarte eficient, mai ales daca locuiesti la bloc. In acest caz, daca stai la un etaj intermediar, peretii, tavanul si pardoseala se incalzesc prin intermediul transferului termic de la vecini. Sa nu uiti sa inchizi ferestrele cand pleci daca vrei sa nu ai parte de o surpriza de proportii atunci cand revii.
  • Investeste intr-un termostat controlat prin internet – aceasta metoda iti va usura considerabil de mult viata. Poti sa modifici temperatura dupa cum doresti chiar si atunci cand nu esti acasa pentru ca poti face reglajul in functie de preferinte. Aceste variatii controlate ale temperaturii te vor ajuta sa economisesti foarte mult, in acest mod putand investi banii in alte nevoi. Pe saluscontrols.ro gasesti un astfel de dispozitiv la un pret accesibil.
  • Redu temperatura pe timp de noapte – conform unui studiu realizat la o universitate din Franta, corpul se odihneste cel mai bine la o temperatura putin mai scazuta decat cea din timpul zilei, intre 16 si 19o Bineinteles, este important ca in aceasta situatie sa te invelesti corespunzator si sa porti pijama.

Economie la caldura prin izolarea tevilor

Este vorba despre cele prin care circula apa calda. Acest lucru este ideal daca vrei sa faci economii la facturi. Ar trebui sa iei in considerare acest aspect, mai ales ca presupune o investie destul de mica si iti poate oferi o reducere a facturiii destul de insemnata. O varianta buna ar fi sa cumperi tuburi confectionate din spuma poliuretanica din magazinele de specialitate pentru a izola. Chiar si vata minerala reprezinta o alegere buna, numai ca trebuie sa o invelesti cu folie de aluminiu fixata cu banda adeziva daca vrei sa arate cat de cat bine.

  • Aeriseste incaperile responsabil – este foarte important pentru sanatatea ta acest aspect. Si chiar recomand acest lucru. Insa nu uita sa inchizi robinetii caloriferelor sau repartitoarele inainte de a deschide fereastra. In acest fel, nu vei pierde caldura si nici nu vei mai avea de platit la fel de mult la factura.

Daca vrei sa ai parte de un confort termic optim pe perioada iernii, tine cont de aceste sfaturi si incearca sa nu pierzi inutil caldura. Mai ales daca locuiesti la casa, asigura-te dinainte ca peretii, tavanul si ferestrele nu favorizeaza in niciun fel aceste pierderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 16 =