Criterii de alegere a unui fier de calcat profesional

Criterii de alegere a unui fier de calcat profesional

Un fier de calcat cu functii corespunzatoare poate indeplini misiunea de calcat cu mult mai repede si mai bine. La nivel industrial, un fier din comert este pe departe ceea ce satisface nevoile. Este necesar sa bifati un model din clasa celor profesionale, destinate uzului industrial. Avand in vedere ca pe piata sunt atat de multe modele, alegerea este cu atat mai complicata.

Va prezentam cateva detalii importante pe care trebuie sa le aveti in vedere cand vine vorba de un fier de calcat profi, care sa fie asociat cu o masa pe masura.

Talpa fierului

Cand ajungeti la acest capitol trebuie sa stiti ca in fond aceasta trebuie sa fie calitativa, avand in vedere ca este si suprafata de contact cu diverse tesaturi. Exista mai multe tipuri:

  • Talpa din ceramica, de o raritate extrema cel putin in Romania. Sunt si cele mai bune insa nu sunt atat de des intalnite, precum si cele din safir.
  • Talpa din teflon este cea care ofera rezistenta, daca se intretine si se previn zgaraieturile. Ce trebuie sa stiti este ca aceasta talpa nu se lipeste de suprafete.
  • Talpa din inox este si ea o optiune. Acestea sunt mai degraba utile pentru uzul casnic. De altfel, fiarele de calcat din comert se bazeaza pe aceste modele. La nivel industrial insa nu sunt la fel de eficiente.

Talpa poate fi considerata elementul ce indica gradul de performanta al fierului, deci alegerea trebuie sa o realizati in mod responsabil, tinand cont de acest aspect.

fier de calcat

Functia de aburi

Calcatul cu aburi, concomitent cu incalzirea electrica a fierului in cauza, reprezinta o modalitate mai eficienta de a realiza misiunea de calcat. Se poate spune ca acest lucru este al doilea criteriu ca si importanta. Cutele se elimina si orice deformare a materialului se indreapta. Iata si ce trebuie sa stiti despre aceasta functie in mod special:

  • Gaurile din talpa sunt un indicator pentru jetul de aburi. Cu cat acestea sunt mai mari sau/si mai multe, cu atat debitul si jetul sunt mai puternice. Asta inseamna si ca vor patrunde mai bine in material, deci fierul va calca mai bine.
  • Pentru un fier de calcat profesional se considera ca debitul de abur trebuie sa fie de cel putin 80 grame per minut. Asta inseamna cantitatea de abur ce patrunde in tesatura, intr-un interval de un minut.

Inamicul unor tesaturi aspectuoase si bine ambalate este reprezentat de cute, cele care se formeaza in procesul de croire si coasere. In functie de material, cutele ar putea opune rezistenta, deci trebuie sa gasiti acel tip de fier care reuseste sa patrunda in profunzimea tesaturilor si sa indrepte incretituri inestetice. Desigur ca trebuie sa luati in considerare si ce elemente se vor calca, versus ce putere trebuie sa aiba fierul ales, intrucat o putere mai mica nu face altceva decat sa impuna nevoia de a relua calcatul pe aceeasi portiune.

Nu in cele din urma va conta si furnizorul. Good Style va poate oferi sisteme de calcat care sa corespunda in mod complex cu nevoile industriale de profil. La capitolul fier de calcat veti gasi de asemenea optiuni diverse. Indiferent cu ce completati aceasta achizitie, statie de aburi, masa de calcat etc. fiti siguri ca vi se va oferi si garantie.

Alegerea unui fier de calcat este desigur o misiune anevoioasa in mare parte. Tine foarte mult de modul in care ganditi importanta detaliilor. Asadar, tinand cont de fiecare aspect in parte, de necesitatea celui interesat de o astfel de achizitie, putem spune doar ca se reduc considerabil optiunile finale din care sa faceti selectia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =