Ce trebuie sa stii inainte de a alege lavoar pe blat

Ce trebuie sa stii inainte de a alege lavoar pe blat

Modelele de lavoar pe blat sunt descendente ale primelor obiecte sanitare. Pastrand forma clasica de bol si adaptandu-se cu usurinta oricarui ambient – clasic sau modern – lavoarul pe blat a avut o renastere in ultimul deceniu. Nu exista o varianta mai eleganta pentru imbinarea intre practic – spatiu de depozitare – si design. Daca iei in calcul un lavoar pe blat, trebuie sa iei in considerare marile lui avantaje, dar si cele cateva dezavantajele.

Avantaje ale unui lavoar pe blat

Un lavoar pe blat este mai mult decat un obiect, este un element de design. Dar nu este singurul motiv pentru care ar trebui sa il alegi:
1. Are stil. Orice s-ar putea spune despre el, niciodata nu ai putea banui ca nu este alegerea perfecta pentru un ambient deosebit.
2. Este versatil. Poti gasi un lavoar pe blat in orice forma iti poti imagina: oval, rotund, dreptunghiular, patrat, triunghiular. In functie de forma si de material, poate sa fie clasic, modern, sau oriunde intre cele doua.


3. Iti lasa imaginatia sa zburde. Prin simpla alegere a formei si a suportul pentru lavoar, alegi sa spui o poveste. Baia ta nu va mai fi niciodata la fel.
4. Usor de schimbat. Daca la un anumit moment vei avea nevoie de o schimbare, un lavoar pe blat se poate inlocui foarte usor cu alt lavoar pe blat. Poti pastra mobilierul si chiar si bateria, insa si simpla modificare a formei lavoarului te va ajuta sa transformi radical baia.
5. Confortabil si usor de folosit. Poate fi montat la orice inaltime pentru a se potrivi celui care il va folosi. Daca inaltimea de montaj este una corecta, va fi foarte confortabil si nu va presupune flexare sau intindere suplimentara a utilizatorului.
6. Usor de instalat si spatios – ai nevoie doar de o gaura de dimensiunea sifonului in suprafata de montaj. Fie ca vei monta un lavoar pe blat, sau pe un dulap de baie, nu necesita efort considerabil. In plus, creeaza spatiu in jurul lui datorita formei ergonomice.

Dezavantaje ale unui lavoar pe blat

Nimic nu este perfect, nici macar un lavoar pe blat. Are cateva mici dezavantaje pe care ar fi bine sa le iei in calcul inainte de a il alege pentru baia ta.

1. Riscul de a fi stropit. Exista si este o problema reala. Poate fi combatuta prin alegerea unei baterii care sa se potriveasca cu modelul tau de lavoar pe blat.
2. Mai mult de curatat. Fata de alte tipuri de lavoare, un lavoar pe blat trebuie spalat si pe interior si pe exterior, iar in zona de imbinare dintre lavoar si blat se creeaza o suprafata dificil de curatat.
3. Stabilitate si durabilitate. Daca montajul initial este unul incorect, iar stabilitatea lavoarului are de suferit, pe termen lung acest lucru se va reflecta si asupra durabilitatii. Cu cat este mai bine montat, cu atat lavoarul va arata ca nou pentru mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − nineteen =