Cat de periculosi pot fi tantarii si cum scapi de ei?

Cat de periculosi pot fi tantarii si cum scapi de ei?

Cu totii suntem familiarizati cu tantarii, mai ales daca locuim in apropierea unor ape. In Bucuresti, spre exemplu, un oras cu omultime de lacuri, perioada verii este cea in care orice firma dezinsectie Bucuresti are activitate intensa. De regula, privim tantarii ca pe niste insecte inofensive, insa statisticile arata exact contrariul. Se pare ca aceste insecte minuscule omoara mai multi oameni decat orice alt animal, nu mai putin de 1 milion de persoane pierzandu-si viata anual din cauza unei muscaturi de tantar. Chiar si in cazul in care nu te omoara, muscaturile sunt foarte neplacute si deranjante.

Este adevarat ca statisticile se refera la decesele la nivel mondial, Romania stand foarte bine la acest capitol, insa simplul bazait de tantari si mancarimile provocate de acestia sunt suficient de convingatoare pentru a cauta solutii sa scapi de ei.

Cum poti sa scapi, asadar, de tantari?

Prima optiune este sa alegi o firma de dezinsectie. Aceasta poate sa elimine orice urma de tantar si sa ii faca sa nu revina prea curand in locuinta dezinsectata. Exista si alte metode mai simple, multe mostenite din batrani sau pur si simplu logice. Plasele de tantari la geamuri, spre exemplu, pot sa faca minuni. Sunt ieftine, se aplica rapid si sunt eficiente.

De asemenea, mirosul de lamaie poate sa tina tantarii departe, asadar, cateva bucati de lamaie puse pe pervaz sunt mai mult decat eficiente. Acelasi efect il are si usturoiul. Acesta nu indeparteaza doar strigoii, ci si tantarii.

Daca vrei sa eviti aparitia tantarilor este bine sa eviti sa se adune apa in preajma casei, deoarece acestia sunt atrasi extrem de mult de apa. Nu in ultimul rand, poti aprinde o lumanare parfumata care are si ea un efect foarte puternic impotriva micilor insecte.

Ce trebuie sa stii despre tantari?

Desi ii vedem destul de des, sunt o multime de lucruri pe care nu le stim despre ei. Spre exemplu, tantarii erau prezenti pe pamant si in urma cu 80 de milioane de ani iar pe vremuri erau mult mai mari. Se pare ca din cauza nivelului de oxigen din ce in ce mai mic, dimensiunile tantarilor s-au adaptat.

Tantarii te pot omora doar daca poarta cu ei boli. Sansele sa te goleasca de sange sunt minime, fiind necesari nu mai putin de 1 milion de tantari care sa te muste simultan.

Exista nu mai putin de 2500 de variatii de tantari iar acestia sunt prezenti inclusiv in zone in care temperaturile sunt scazute, contrar asteptarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + twelve =