Ai un concasor? Alege cu atentie piesele componente

Ai un concasor? Alege cu atentie piesele componente

Concasorul este un utilaj folosit in industria extractiva si de prelucrare, pentru sfaramarea materiilor dure. Acest utilaj face parte dintre cele mai vechi utilaje de sfaramare, dar care se utilizeaza extrem de des si la ora actuala, fiind fiabil si eficient.

Pentru a-l putea utiliza la capacitate optima, trebuie sa tii cont ca diferitele componente ale concasorului trebuie alese cu grija, in functie de tipul utilajului si totodata al lucrarii pe care vrei sa o realizezi.

concasor-pieseSpre exemplu, blindajele pentru concasoare sunt un element de maxima importanta si trebuie alese cu grija. Aceste blindaje se regasesc in cadrul cuvei de alimentare a concasorului si au rolul de a impiedica piatra marunta si pamantul sa patrunda in concasor. La Corporation Construct se executa orice configuratie de blindaj, in functie de necesitatile clientului.

Trebuie sa stii ca aceste blindaje sunt realizate din tabla rezistenta la abraziune, cu o duritate de minim 450HB, din grosimi de pana la 60 mm. Dimensiunea cirururilor va fi direct proportionala cu marimea concasorului si va asigura o buna functionare a acestuia.

Munca realizata cu ajutorul concasorului este una dura iar piesele de uzura trebuie sa fie schimbate la intervale regulate pentru a mentine eficacitatea utilajului. In magazinul online Corporation Construct vei gasi informatii despre toate aceste piese in parte, inclusiv despre blindajele pentru cuva de alimentare a concasorului. Poti sa iti imaginezi ce se intampla daca piatra si pamantul intra in interiorul concasorului pentru ca ai ales un blindaj de proasta calitate sau nepotrivit ? Efectele nefaste se vor resimti atat in buzunarul tau cat si in calitatea lucrarilor pe care le faci.

Avand in vedere munca realizata cu ajutorul concasorului, alegerea elementelor componente este de o importanta vitala, si poate face diferenta intre o productivitate scazuta si una ridicata. Ca in orice domeniu, detaliile conteaza extrem de mult, iar alegand blindajele potrivite poti sa asiguri o viata mai indelungata concasorului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *