Alege cea mai buna asigurare de viata

Alege cea mai buna asigurare de viata

Ai nevoie de o asigurare de viata? Este prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui inainte de a incepe cautarea, incearca sa descoperi raspunsul in continuare.

A avea sau nu nevoie de o asigurare de viata tine foarte mult de situatia ta personala si financiara, daca nu ai o familie care sa depinda de tine, probabil nu vei gasi nici un motiv suficient de bun pentru a-ti face o asigurare de viata. De asemenea daca in familia ta venitul  pe care il aduci nu este foarte mare atunci nu trebuie neaparat sa-ti faci o altfel de asigurare, dar daca salariul tau sustine intreaga familie, chiria si facturile sunt platite din acest venit atunci trebuie sa-ti faci neaparat o asigurare pentru a fi sigur ca aceste cheltuieli sunt acoperite in cazul decesului tau.

Ce suma ar fi suficienta? Este destul de greu sa faci o estimare, dar poti incerca sa inmultesti de 5-10 ori salariul tau anual pentru a ajunge la o suma rezonabila care sa-ti poata sustine familia.

Asigurarile de viata sunt de mai multe tipuri, pentru a o alege pe cea potrivita nevolilor tale iti recomandam sa discuti cu un broker de asigurari, el te poate ajuta.

Cat ar costa? Asigurarile de viata nu au pret fix, acesta se calculeaza in functie de varsta ta si de speranta de viata din tara in care locuiesti, de suma pentru care vrei sa inchei asigurare si de alti factori.

In Romania piata asigurarilor de viata nu s-a dezvoltat inca suficient de mult tocmai pentru ca marea majoritate a oamenilor nu stiu exact cu ce i-ar ajuta, cred ca sunt foarte scumpe sau nu au pur si simplu incredere in companiile de asigurari.

Trebuie sa va spunem ca asigurarile de viata va ajuta familia dupa decesul dumneavoastra, nu este vorba despre o satisfactie personala ci despre un gest altruist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *