Ai probleme la alimentarea cu apa? Vezi care este rezolvarea

Ai probleme la alimentarea cu apa? Vezi care este rezolvarea

Apa a fost si este in continuare una dintre cele mai importante resurse. Pe langa faptul ca aceasta este indispensabila vietii, ea mai joaca si un rol important in buna desfasurare a numeroase activitati, fie ca vorbim despre cele din domeniul industrial, de activitatile preponderent agricole sau, pur si simplu, de aplicatii domestice, specifice activitatilor zilnice.

Ei bine, cu toate ca procesul de alimentare cu apa ar trebui sa se desfasoare la un nivel destul de ridicat din punct de vedere al eficientei, foarte multe persoane inca se lovesc de anumite probleme in acest sens. In cele mai multe cazuri, este vorba despre o presiune foarte scazuta sau un debit insuficient.

Care sunt motivele pentru care apar aceste probleme? Raspunsul poate fi destul de complex, insa, in foarte multe dintre situatii, problema este la sistemul de pompare. Avand in vedere aceste aspecte, in cele ce urmeaza va voi prezenta cum se alege o pompa care sa ne ajute sa evitam problemele ce tin de alimentarea cu apa, sa fie performanta si potrivita cu aplicatia respectiva.

Ce fel de pompa sa alegi? 

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi ar fi „ce fel de pompa sa alegi?”. Ei bine, daca iti vei dori eficienta la cel mai inalt nivel, atunci raspunsul este unul singur: o pompa submersibila. Totusi, ce este o pompa submersibila, cum te poate ajuta aceasta si cum sa o alegi? Haideti sa vedem:

Pompa submersibila – asa cum ii arata si denumirea, este un sistem de pompare adaptat pentru a impinge apa spre punctele dorite, fiind scufundata in lichidul de pompare. Probabil ca te intrebi cum poate functiona in aceste conditii. Afla ca motorul de pompare este astfel realizat incat sa prezinte un randament ridicat in acele conditii, fiind pozitionat intr-un spatiu ermetic, izolat fata de lichidul de pompare, in cazul nostru apa.

Cum te poate ajuta pompa submersibila?

Raspunsul la aceasta intrebare vine exact de la problemele anterior mentionate. Daca vei folosi o pompa submersibila atunci vei scapa de grijile datorate unei presiuni scazute sau a unui debit insuficient privind desfasurarea in cele mai bune conditii a unor activitati precum:

  • irigatiile
  • folosirea apei curente
  • procesele industriale, etc.

La ce sa fii atent atunci cand alegi o pompa submersibila? 

Nu este suficient sa intelegi utilitatea acestei pompe, de asemenea este important sa stii si cum sa o alegi. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie, din acest punct de vedere, trebuie sa fii atent la o serie de detalii:

  • distanta de la locul unde se afla sursa de apa pana la locul in care se doreste alimentarea, respectiv inaltimea unui imobil;
  • numarul de consumatori: mai exact, trebuie sa stii cati robineti vor fi folositi pentru a face calculele exact si pentru a te asigura ca debitul necesar poate fi obtinut;
  • dimensiunea putului/spatiului in care se afla apa (trebuie sa te asiguri ca dimensiunea pompei respective este potrivita zonei in care aceasta va fi instalata).

Respectand aceste sfaturi te vei asigura ca vei achizitiona o pompa subersibila suficient de puternica pentru a transporta apa in zona dorita si ca va satisface pe deplin nevoile de consum. Ca un sfat, iti recomand sa pui pret pe calitate si performanta atunci cand alegi o pompa submersibila, unele dintre cele mai bune de piata putand sa le gasesti chiar la: braco-ventilatoare.ro/pompe-submersibile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 15 =