Afla locurile nebanuite ale depunerilor de sedimente din apa

Afla locurile nebanuite ale depunerilor de sedimente din apa

Te-ai intrebat vreodata daca apa pe care o consumi sau o folosesti pentru diverse activitati este curata? Ai verificat robinetii sau obiectele casnice pe care le folosesti in casa sa vezi daca nu exista depuneri de sedimente, mucegai, impuritati? Inainte de a aplica

filtre apa potabila pentru apa pe care o consumi trebuie sa te asiguri ca aceasta nu interfereaza cu alte zone murdare pe parcursul acesteia.

filtre apa potabila
Robinetul

In primul rand, robinetul de apa este cel mai utilizat pentru procurarea apei si cel mai predispus spre depuneri. Este important sa verifici atat robinetul de la bucatarie, cat si cel de la baie. De multe ori, si robinetul de la baie este folosit pentru alimentarea cu apa. Se intampla ca seara, inainte de culcare sa iti umpli un pahar cu apa de la robinetul de la baie. Cu atat mai mult cu cat este folosit mai des, robinetul trebuie verificat daca pe sita prin care se scurge apa nu exista depuneri de mucegai. Acest lucru se poate face foarte simplu: se desurubeaza cu mana sau cu ajutorul unui cleste, se curata si se aseaza la loc.

Termosul

Nu stii cum sa scapi de mirosul neplacut al termosului? Ai incercat sa il speli de o multime de ori folosind cele mai bune produse de curatare? Ei bine, pana nu il vei desface si vei curata garnitura de cauciuc alaturi de orificiul de scurgere nu vei scapa de miros. Dezvoltarea de bacterii si pericolul depunerilor din termos este cu mult mai mare atunci cand se folosesc lichide calde. Scapa de riscuri si de mirosurile neplacute si fierbe toate componentele in apa cu bicarbonat de sodiu.

Cafetiera

Un aparat casnic folosit zilnic, cafetiera este un alt loc preferat de catre bacterii. Ai verificat vreodata recipientul de apa al cafetierei? Vei fi surprins sa constati depuneri si in acest loc. Asigura-te ca dezinfectezi acest recipient periodic pentru o cafea sanatoasa.

Frigiderul

In anotimpul cald, apa de la frigider ne ajuta sa ne racorim. Fie ca o combinam cu putina apa calda de la robinet sau preferam sa o bem mai rece, orificiul de scurgere al apei de la frigider poate dezvolta bacterii din cauza depunerilor de sedimente ale apei. Asigura-te ca locul este curat si foloseste filtre de frigider pentru apa.

Masina de spalat

Bacteriile nu isi fac culcus numai in bucataria ta, ci in orice loc unde apa are timp sa stea, iar acestea sa se dezvolte. Este si cazul masinii de spalat, unde ramane apa in garnitura de cauciuc dupa fiecare spalare. S-ar putea sa ramai ingrozit daca dintr-o simpla curiozitate te vei uita cat de curata este acea garnitura. Nu numai ca hainele pot sa aiba un miros neplacut dupa spalare, dar acestea se infecteaza cu bacterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − thirteen =